Üliedukalt alanud Disney uus teenus pani aktsia rallima

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Disney+ menüüs on näha ka USA demokraatide võimalikku presidendikandidaati Elisabeth Warrenit.
Disney+ menüüs on näha ka USA demokraatide võimalikku presidendikandidaati Elisabeth Warrenit. Foto: Steven Senne/AP

Maailma meediagrupp Walt Disney uus videovoogedastusteenus kogus esimese ööpäevaga kümme miljonit tellijat, mispeale aktsia hind hüppas üle seitsme protsendi.

Disney avas oma voogedastusteenuse Disney+ teisipäeval, aga müüma hakati seda juba mitu kuud varem ja osadele märkimisväärse allahindlusega. Sellele vaatamata ületas tellijate arv tugevasti analüütikute ootusi.

Investeerimisfirma Wedbush Securities analüütik Daniel Ives ütles, et sellise numbri peale läheb suu lahti.

«See räägib ühest-kahest edukast hoobist, mida Igeril (Disney tegevjuht Bob Iger – T.O.) ja Disneyl piisab väravast sisse astumiseks,» selgitas analüütik Financial Timesile

Disney on sisenemas juba niigi konkurentsitihedasse turgu, kus lähikuudel läheb veelgi tihedamaks. Liidripositsioonil on siin Netflix, kellel on 61 miljonit tellijat USAs ja 98 miljonit mujal maailmas. Netflixil võttis kümne miljoni tellija saamiseks kaks aastat.

Esialgu on Disney+ kättesaadav vaid USAs, Kanadas ja Hollandis, kuid lähikuudel plaanitakse laieneda ka teistele välisturgudele, kirjutab The Wall Street Journal.

Investoritele ja analüütikutele on Disney rääkinud, et loodavad saada 2024. aastaks 60 kuni 90 miljonit kasutajat, mis on number alates millest muutub teenus tasuvaks.

Disney+ tellimishind on 6,99 dollarit kuu, mis on umbes pool Netflixi kõige populaarsema paketi hinnast.

Novembri algusest alustas oma videote voogedastusteenusega Apple, kelle teenus maksab 4,99 dollarit kuu, järgmise aasta aprillist tuleb turule oma teenusega USA kaabellevifirma Comcast, järgmise aasta mais tuleb HBO teenusega HBO Max ja veel terve rida pakkujaid.

Walt Disney aktsia hüppas eile New Yorgi börsil 7,3 protsenti rekordtasemele 148,72 dollarini. Ettevõtte väärtus kasvas 18 miljardi dollari võrra 265 miljardi dollarini, samal ajal kui Netflix langes kolm protsenti 283,11 dollarini.

The Walt Disney Co (DIS)

Aktsia hind (USD): 148,72

Muutus aasta algusest,%: 36,5

Aastane muutus, %: 29,1

Dividendid (USD aastas): 1,76

Dividenditootlus, %: 1,27

Analüütikute soovitused:

Osta: 15

Hoia: 12

Müü: 3

Allikas: Yahoo Finance

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles