Minister Järviku saladus: PRIA skandaali osalised on tema lapsepõlvesõbrad (134)

Copy
Põllumajandusdünastia ülesehitaja Rein Soosaar möönab, et õppis Võidula koolis koos praeguse maaeluministriga, aga lähemalt teemat avada ei soovi. 
Põllumajandusdünastia ülesehitaja Rein Soosaar möönab, et õppis Võidula koolis koos praeguse maaeluministriga, aga lähemalt teemat avada ei soovi. Foto: Ants Liigus

Asjaolud näitavad, et huvide konfliktis võib olla Järviku nõuniku kõrval ka minister ise.

Valitsuse kriisi lävele viinud skandaali asjaosalisi, maaeluminister Mart Järvikut, tema endist nõunikku Urmas Arumäed ja PRIAga vaidlevat talupidajat Rein Soosaart ühendab hästi varjul hoitud asjaolu: nad tunnevad üksteist praktiliselt kogu elu. Nad olid algklassides koolikaaslased ja noorpõlvetuttavad. Veelgi enam: Järvikult harukordse teene pälvinud Soosaar on ühtaegu ministriga perekondlikult seotud.

Maaeluministri paiskas skandaali üks andmata jäetud allkiri. Oma nüüdseks juba eksnõuniku Urmas Arumäe soovitusel jättis Järvik allkirja andmata volitusele, millega PRIA saanuks minna kohtusse nõudma suuri toetussummasid tagasi perekond Soosaare ettevõtetelt. Volitust puudutav kirjavahetus sai järk-järgult avalikuks ning puhkes keeruline juriidiline sõnasõda.

Kommentaarid (134)
Copy
Tagasi üles