Tartu iduettevõtted avavad huvilistele telgitaguseid

Tartu Postimees
Copy
Spark Makerlab korraldab täna koostöös Startup Week Tallinnaga üritusi Tartus.
Spark Makerlab korraldab täna koostöös Startup Week Tallinnaga üritusi Tartus. Foto: Margus Ansu

Täna algab kuues Eesti linnas startup-kogukonna aasta suurim sündmus Startup Week Tallinn, mille programmis on 75 tasuta üritust, millest 18 toimuvad esimest korda väljaspool pealinna Tartus, Pärnus, Narvas, Jõhvis ja Kohtla-Järvel. 

Mitmed Eesti iduettevõtted avavad nädala jooksul huvilistele oma kontorite uksed ja näitavad iduettevõtjate telgitaguseid. idufirmade tipptegijad maailmas jagavad oma kogemusi, rääkides nii edulugudest kui ka õppetundidest. Suurt tähelepanu pööratakse ka kasvavale põlvkonnale, et äratada noorte huvi ettevõtluse, tehnoloogia ja teaduse vastu.

Tranfserwise’i arendusjuht Alvar Lumberg kutsus kõiki huvilisi külastama Eesti iduettevõtteid. «Tehnoloogiaettevõtted saavad innustada noori IT-karjääri valima. Sellele viitasid ka Transferwise’i tellitud ja Tartu ülikooli tehtud uuringu tulemused, mis näitasid, et noored hindavad eriti kõrgelt just ettevõtete külastusi  – need inspireerivad kooliõpilasi ja annavad tehnoloogiaettevõtte igapäevaelust vahetu ettekujutuse. Seetõttu korraldame erinevaid üritusi, et näidata noortele, et IT ei ole vaid programmeerimine või arvutite remont, ning loodame koostöös Startup Weekiga sütitada noortes suurema huvi tehnoloogia valdkonna vastu,» rääkis Lumberg.

Startup Week Tallinna ühe eestvedaja Triin Ilvese sõnul on programm unikaalne, sest see haarab mitut linna. «Toome programmis kokku parimad kogemused, säravaimad tegijad ja nende inspireerivad lood ning esimest korda laiendame programmi ka väljapoole pealinna, tuues ettevõtlikku mõttelaadi ja inspiratsiooni ka regionaalsetesse keskustesse. Räägime muidugi avameelselt ka alustavate ettevõtjate muredest ja õppetundidest,» kirjeldas Ilves selle aasta programmi.

Kuigi tänavu ei olnud korraldajate eesmärk suurendada nädala jooksul toimuvate ürituste hulka, ületas huvi ootusi. Kui eelmisel aastal oli Startup Week Tallinna programmis 62 üritust, kus käidi kokku ligi 3000 korda, on selle aasta festival kasvanud Euroopa ja ka maailma üheks suurimaks.

Tartus toimub iduettevõtete nädalal ehk 11.–16. novembril viis üritust.

Noortekeskus SPARK Makerlab korraldab täna Rube Goldbergi masina leiutamise töötoa noortele. Homme korraldab Tartu teaduspark enesearengu töötoa, mida veab psühholoog ja enesearengu treener Jorgen Matsi, kes töötab Eesti iduettevõttes Pipedrive. Elisa UP meeskond korraldab homme praktilise töötoa, kus huvilistele jagatakse näpunäiteid nii ideede valideerimiseks, klientide otsimiseks kui ka esimeste investorite kaasamiseks.

Kolmapäeval toimub Tartu teaduspargi eestvedamisel digitaalse turunduse ja reklaami töötuba, mida juhendab Convertali partner Taavi Raidma. Advokaadibüroo NJORD korraldab kolmapäeval kahetunnise silmast silma arutelu iduettevõtjate ja mentorite vahel, kus osalejad saavad vastused kõikidele küsimustele eri valdkondade tipptegijatelt.

Startup Week on maailma üks suurimaid startup-kogukonna algatusi, mis sai alguse üheksa aastat tagasi USAs. Nüüdseks korraldatakse festivali 90 linnas üle maailma ja neljandat aastat ka Eestis. Startup Week Tallinna suurtoetaja ja eestvedaja on Startup Estonia ning festivali aitavad korraldada kümned vabatahtlikud. Startup Estonia programmi viib ellu Kredex. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles