Nädala uued filmid: Fordi ja Ferrari võidusõit, hobusevargus, tibispioonid, uus elu 63selt, võlukingad ja tappev õudustemaja

Spekter
Copy
«Le Mans '66»
«Le Mans '66» Foto: IMDB

Uus kinonädal rõõmustab kvaliteetsete draamade ning ajalooliste hetkede ekraanile jõudmisega.

Parem veel kui Tänaku film? Tõsieluline võidusõidulugu «Le Mans '66» ehk kuidas Ford püüdis Ferrarile ära teha

Novembrikuus näeb ilmavalgust tõsielul põhinev linalugu võidusõidusõpradele: režissöör James Mangoldi käe all on valmimas action-draama «Le Mans '66» («Ford v Ferrari»), mis viib vaataja 60ndate keskpaiga ameerikasse, mil autogigant Ford võttis ette ilmvõimatuna paistva väljakutse ehitada revolutsiooniline võidusõiduauto, millega Ferrarile 66. aasta Le Mansi 24-tunnisel võidusõidul pähe teha.

Filmi kesksetes rollides astuvad üles Matt Damon (kes mängib autodisainer Carroll Shelbyt) ning Christian Bale (võidusõitja Ken Miles). Arvatakse, et linaloost saab tugev Disney (kes filmi 20th Century Foxi ülevõtmisega n-ö päris) Oscari-kandidaat.

Apollo Kinodes alates 15. novembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Karmid tibispioonid aktsioonis ehk uue põlvkonna «Charlie inglid»

Novembris seiklevad kinoekraanidel üle maailma uhiuue põlvkonna «Charlie inglid» (Charlie's Angels), kelleks on «Videvikust» tuule tiibadesse saanud 29-aastane Kristen Stewart, 25-aastane Naomi Scott («Aladin») ja 22-aastane Briti uustulija Ella Balinska. Filmi lavastab seni vaid ühe täispika filmi režissööritoolis istunud näitlejanna Elizabeth Banks (Brightburn).

Charlie Inglid on alati eraklientidele kaitset ja uurimisoskusi pakkunud. Nüüdseks rahvusvahelises Townsendi agentuuris töötavad maailma kõige nutikamad, kartmatud ja parima väljaõppega naised. Bosley'de juhitud Inglite tiimid võtavad vastu keerukaid tööotsi kõikjal maailmas. Kui noor süsteemiinsener ohtliku tehnoloogia paljastab, peavad Inglid tegutsema asuma ning kõigi kaitsmiseks oma elud ohtu seadma.

Apollo Kinodes alates 15. novembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.
 

Puhas klassika: Õudukas «Nemad» piinatakse kummitavas majas Halloweeni puhul surnuks kamp noori

Hittpõneviku «Kena vaikne kohake» (A Quiet Place) stsenaristid ja lavastajad Scott Beck ja Bryan Woods on ühes produtsent Eli Rothiga hakkama saanud ühe mahlase Halloweeni-õudukaga «Nemad» (Haunt), mis ületab kõiki mõeldavaid jubeduste piire.

Traditsioonilised halloweenipidustused ei ärata kambas kolledžitudengites erilist huvi. Nemad himustavad midagi, mis tarretaks vere soontes, rööviks mõistuse ja paneks hirmust tõeliselt värisema. Nii näib neile, et ööklubis möllamisest oleks tunduvalt huvitavam külastada mõnda kummitavat maja. Kuus noort asubki aega raiskamata teele linnast väljas asuva mahajäetud vabriku territooriumile, et seal siis kõigest hingest lõbutsema hakata. Üksik hoone kõrvalises kohas, täis labürinte, elusaid ämblikke, hirmsaid helisid ja jubedaid tube – just see, mida vaja! 

Uksel ootab neid hirmuäratav klounimaskiga mees, kes korjab neilt ära telefonid ja juhatab nad majja. Paistab, et korraldatud on õudustemaja elamus! Lusti jätkub senikauaks, kuni neile avaneb verdtarretav vaatepilt: nõid piinab nende nähes surnuks tütarlapse. Noored kohkuvad ning pinge hakkab kasvama, kui noori asuvad jälitama maskides tundmatud, kelle eesmärk on mõistetav kõigile, kes kunagi õudusfilme näinud. Mitte keegi ei tohi ellu jääda.

Pika ja hirmsa öö jooksul tuleb sõpradel palju kordi surmale silma vaadata. Kuraditeks, viirastusteks, klounideks, zombideks maskeerunud naudivad hulluks ajavat hirmuetendust. See film peaks meeldima kõigile, kellele meeldisid «Elavate surnute öö» ja «Hostel». Ent «Nende» halloweeniööl võib näha veel rohkesti uusi ja loomingulisi viise ohvritest vabanemiseks.

Apollo Kinodes alates 15. novembrist 2019. 

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Humoorikas koguperefilm «Seitse pöialpoissi ja punased võlukingad» keerab kuulsa muinasjutu pea peale

Koguperefilm «Seitse pöialpoissi» (Red Shoes and Seven Dwarfs) keerab klassikalisele «Lumivalgekese» muinasjutule humoorika vindi peale ning sünnib täiesti uus lugu.

Muinasjutusaarel on sõna otseses mõttes üks tosinast inimesest prints või printsess. Saare tosinaist printsidest parimateks peetakse erilist rühma, keda kutsutakse Kartmatuks Seitsmeks (K7). Nende hulka kuuluv prints Merlin asub otsima kuningriigi kõige kaunimat printsessi, kellesse ta võiks armuda. Ilusa printsessi lohe käest päästmine on seitsmele printsile ju käkitegu, kuid seekord nad eksivad. Printsess polegi selline iludus, kelleks K7 printsid teda pidasid. Nad narrivad ja alandavad inetut haldjaprintsessi, kes paneb printsidele vihahoos peale needuse, mida saab murda vaid kuningriigi kõige ilusama tüdruku suudlus. Kord kartmatud seitse printsi peavad nüüd elama kui seitse pöialpoissi, kes asuvad needusest vabanemiseks võimatut ülesannet täitma.

Apollo Kinodes alates 15. novembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Rootsi draama «Kui me hobusevargil käisime» ehk Stellan Skarsgårdi tabavad valusad noorusmälestused

Draamas «Kui me hobusevargil käisime» (Ut og stjæle hester) kohtub maale elama kolinud lesk ootamatult minevikumälestustega.

On 1999. aasta november. 67-aastane Trond elab äsja leitud üksinduses ja teda ootab ees vanaaastaõhtu üksinda veetmine. Kui saabub talv, avastab ta, et tal on naaber, mees, keda Trond teadis juba aastal 1948. See oli tolle aasta suvel, kui Trond sai 15 ja tema isa valmistas teda ette kandma oma eesseisva reetmise ja kadumise taaka... See oli ka see suvi, kui Trond sai täiskasvanuks ja sai tundma seda naist, keda ta armastas. Sama naist, kellega Trondi isa valmistus oma elu veetma.

Filmi peaosas astub üles Rootsist Hollywoodi välja murdnud filmistaaride dünastia patriarh Stellan Skarsgård («Mamma Mia», «Tšornobõl»).

Apollo Kinodes alates 12. novembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.
 

40 aastat abielu ja järsku lõpp: Rootsi draamas «Britt-Marie oli siin» tuleb 63-aastasel naisel elu uuesti nullist alustada

Südamlikus ja elujaatavas Rootsi draamas «Britt-Marie oli siin» (Britt-Marie Var Här) jätab abikaasa 63-aastase Britt-Marie pärast 40-aastast abielu ootamatult maha. Nüüd on naine on sunnitud oma elu ümber hindama ning eluga silmitsi seistes lahti ütlema oma vanadest harjumustest. 

Britt-Marie satub räpasesse Borg’i linna, kus tundub, et varsti surevad ka need üksikud inimesed, kes seal veel elavad. Aga linnakeses on siiski ka suuremaid unistusi ning need puhuvad uue elu sisse Britt-Marie’ sügaval sisimas peidus olevasse usku tulevikku. Ehk on siiski elus olemas teine võimalus, ehk ei ole liiga hilja elama hakata?

Apollo Kinodes alates 14. novembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles