Emajõe ääres algab lodjakoja ehitus

Tartu Postimees
Copy
Ujula tänavale kerkiva lodjakoja ehitus algab vanad hoonete lammutamisega.
Ujula tänavale kerkiva lodjakoja ehitus algab vanad hoonete lammutamisega. Foto: Kristjan Teedema

Sel nädalal algab Emajõe kaldal ligi 2,5 miljonit eurot maksva uue lodjakoja ehitus. Esimesteks töödeks on vanade hoonete lammutamine ja välistrasside rajamine.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on uue lodjakoja ehitus samm edasi Emajõe kallaste korrastamisel ja elavdamisel. «Rannaalale atraktiivse vabaajakeskuse rajamine toob rohkem inimesi Emajõe äärde aega veetma,» ütles Klaas. «Ajalooliste veesõidukite ehitamiseks mõeldud hoonest saab linn uue näitusepaiga ning omanäolise haridus-kultuurikeskuse, kus õpetatakse vanade puitaluste ehitust,» rääkis linnapea lisas, et tuleva aasta linnaeelarvesse on planeeritud raha lodjakoja ümbruses oleva rannaala korrastamiseks.

Ujula tänav 98 kinnistule kavandatakse kolmest hoonest koosnevat lodjakoja kompleksi.  Ajalooliste laevade ehitamiseks mõeldud hoone tegutseb muuseumi, näitusepaiga ja vanade puidust laevade ehituse keskusena. Hoones asuvad laevade ehitushall, sepikoda, puusepatöökoda, ekspositsiooni- ja seminariruum ning kohvik. Jõe äärde ehitatakse ka vetelpäästehoone koos avalike tualettidega ning varjualune laevade-paatide talviseks hoiustamiseks ja materjalide ladustamiseks. Välja ehitatakse uued juurdepääsuteed ning hoonete ümbrus tehakse korda. Ehitustööd lähevad maksma 2 431 212 eurot.

Lodjakoja ehitust rahastab 624 975 euro ulatuses Eesti ja Venemaa piiriülese koostööprogrammi 2014-2020 projekti «Common Peipsi 2» rahast ning linna 2019. ja 2020. aastate eelarvest. Lodjakoja kompleksi valmimistähtaeg on juuli 2020. Töid teostab riigihanke võitja AS Ehitustrust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles