DO judokad pärjati parimateks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Judo.
Judo. Foto: LIIS TREIMANN/PM/EMF

Eesti judoliidu juhatus nimetas lõppeva aasta parimateks ka mitmed DO Judoklubi sportlased.

Edukaimaks mees-judokaks tunnistati Martin Padar, kel ette näidata pronks EM-ilt, võistkondlik viies koht ja tänase seisuga ka koht Londoni olümpial.

Naiste parima tiitli sai kahekordne Eesti meister (omas kaalus ja absoluudis) Julia Bežko.

Aasta treeneriks hinnati Aavo Põhjala.

Meesjuunioridest tunnistati tublimaks Dmitri Lepp, kes võitis koduse MK-etapi ja oli Euroopa reitingu neljas.

Treeneritest tunnustati Vladimir Stepanjani ja Andres Põhjalat. Noorkohtunike parimaks tunnistati Evert Rööpson.

Tartus õpib ja DO-s harjutab ka parim sekretär Laura-Maria Lehiste, kel aastavahetusel ees reis Viini noorte taliolümpia tule kandmisele.

DO klubi tõi Eesti meistrivõistlustelt 10 kulda ning meeste karikavõidu, 10 hõbedat ja 12 pronksi, lisaks ka teise ja kolmanda meeskonna karikad.

Olümpiapääsule on lähedal Künter Rothberg, kel ette näidata pronks Miami MK-lt, viies koht Tbilisi MK-lt ja võistkondlik viies koht EM-lt Türgis.

Tubli arengu tegi Andre Seppa, kes lisaks Eesti juunioride meistritiitlile võitis Soome ja Läti lahtised ning oli hõbedane mees Kaunase MK-l. Poola MK-lt tuli pronks ning seitsmendad kohad Austria ja Venemaa etappidelt. Temal on ka järgmisel aastal võimalus  juunioride klassis tegusid teha. Lisaks arvati Seppa tiimi, kel eesmärgiks pääseda 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiale.

Kevadel saadud raske trauma rikkus kahjuks heas vormis olnud kahekordse EM hõbeda Juhan Mettise judoaasta. Tema parimaks jäi üheksas koht Saksmaa GP-lt. Peale kahte lõikust ja  taastumist loodetakse Mettist siiski näha sügisel U-23 EM-i raskekaalu valitsemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles