Päästjatel tuli laupäeval kustutada mitu tulekahjut

Päästeameti autod.

FOTO: Elmo Riig

Laupäeval sai Päästeameti Lõuna päästekeskus mitmeid tulekahju väljakutseid. Põlesid nii auto, tahm korstnas, tööstushoone, kuid paaril korral oli kõrbema läinud ka toit.

Laupäeval mõni minut enne kella 13 teatati häirekeskusele sõiduauto tulekahjust Tartu vallas Möllatsi külas. Lahtise leegiga põles sõiduauto ning inimesed tegelesid iseseisvalt kustutustöödega. Päästjad likvideerisid sõiduki põlengu. Süttimise põhjust teada ei ole.

Kella 15 ajal käisid päästjad tulekahju kustutamas Peipsiääre vallas Kolkja alevikus, kus põles ühekordne 12 x 65 meetri suurune tööstushoone. Tulekahju oli alguse saanud korstnajalast, kust edasi süttisid seinakonstruktsioonid 4 x 5 meetri ulatuses. Päästjad kustutasid tulekahju ning ventileerisid ruumid. 

Kella poole 19 ajal said päästjad väljakutse Tartu linna Nisu tänavale, kus kahekordse elumaja korstnas oli põlema süttinud tahm. Päästjad kustutasid korstnapõlengu pulberkustutiga ning kontrollisid hoone ohutuse tagamiseks üle, sest tahma- ja pigipõlengud, mis saavad alguse korstnast, on väga ohtlikud ning levivad kiiresti ka eluhoonesse. Päästeamet rõhutas, et seetõttu peab iga koduomanik oma küttesüsteeme regulaarselt hooldama. «Küttesüsteeme tuleb hooldada nii tihti, et ei tekiks tahma- või pigipõlemise ohtu, kuid mitte harvemini kui üks kord aastas,» selgitas Päästeameti pressiesindaja Maris Moorits. «Kui köetakse märgade küttepuudega või on värske õhu juurdevool puudulik, tekib ka rohkem tahma ning siis tuleb puhastustööd käsile võtta tihedamini,» lisas ta. 

Päästeamet soovitab  usaldusväärsete korstnapühkijate kontakte infotelefonil 1524.

Toidukõrbemistele reageerisid päästjad kahel korral – Tartus Kaunase puiesteel ning Kalevi tänaval. Kummaski korteris ei olnud suitsuandurit. Päästeamet rõhutab, et igas elamus või korteris peab olema vähemalt üks nõuetekohaselt lakke paigaldatud suitsuandur, mis teatab tulekahjust varajases järgus ning annab võimaluse põleng kustutada või ruumidest lahkuda. Samuti tuletab Päästeamet meelde, et valmivat toitu ei tohi jätta järelevalveta minnes kodust ära või magama. Pikemat valmimisaega nõudvate toitude valmistamisel on hea kasutada köögikella, mis köögis toimuvat meelde tuletab ning kontrollima suunab.

Tagasi üles