Tartu ülikooli korvpallimeeskond lõpetas neljamängulise kaotusteseeria

Postimees Sport
Copy
Tallinn, EESTI 16OCT18
Korvpall. Pärnu sadam vs Tartu Ülikool.
Fotol Priit Vene
Basketball Estonian league, Port of Tallinn vs University of Tartu. 
tl/Foto Tairo Lutter/EESTI MEEDIA
Tallinn, EESTI 16OCT18 Korvpall. Pärnu sadam vs Tartu Ülikool. Fotol Priit Vene Basketball Estonian league, Port of Tallinn vs University of Tartu. tl/Foto Tairo Lutter/EESTI MEEDIA Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti-Läti korvpalliliigas alistas koduväljakul mänginud Tartu Ülikool 65:63 Valmiera meeskonna.

Avaveerandit alustas paremini kodumeeskond. Robert Valge kogus esimese kümne minutiga seitse punkti ning esimene neljandik kuulus Tartule 24:15. Teise veerandaja lõpus haarasid initsiatiivi aga külalised: seisult 35:31 tehti 6:1 spurt ning koos lõpusireeniga tõi Roberts Blumbergs poolajaks tabloole skoori 37:37.

Kolmandat veerandeaega alustas paremini taas Tartu meeskond. Kregor Hermeti kuue järjestikuse punkti abil tehti 10:2 spurt ning pääseti 47:39 eduseisu. Viimase neljandiku esimestel minutitel tuli Valmiera kahel korral ühe viske kaugusele, aga 3.42 enne lõppu oli Tartu taas suutnud vahe 7-punktiliseks suurendada. Sellega polnud aga Läti meeskond veel murtud ning 35 sekundit enne mängu vähendas Blumbergsi kolmene vahe taas ainult kahele punktile. Järgnenud Tartu rünnakul tegi Robin Kivi pallikaotuse ning matši viimane rünnak oli  Valmiera kasutada. Vastaste korvi kohale antud söödu nägi Hendrik Eelmäe läbi ja Tartu sai raske võidu.

 Tartu parimaks kerkis Adomas Drungilas 17 punkti ja 11 lauapalliga. Robert Valge lisas 16, Robin Kivi 11 ja Kregor Hermet 9 silma.

Valters Veveris viskas Valmiera eest 12 punkti. Võrdselt 10 punkti tõid Roberts Blumbergs ja Valters Janis Liepins, kes võtsid vastavalt 7 ja 6 lauapalli.

Tartu Ülikool sai nelja järjestikuse kaotuse kõrvale hooaja teise võidu. Valmiera jätkab samuti kahe võiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles