Tartumaal on elektrivooluta paar tuhat majapidamist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alajaam.
Alajaam. Foto: Toomas Huik

Ööl vastu esmaspäeva raugenud torm lubas elektrikutel usinalt tööd teha ning elektrivooluta majapidamiste arv vähenes Tartumaal jõudsalt. Paraku saabusid varahommikul taas tugevamad iilid ning õhtul on oodata eilsest veelgi tugevamat tormi.

Jaotusvõrgu pressiesindaja Tuuli Sokmann ütles Tartu Postimehele, et hommikul kell 6.30 oli Tartu maakonnas elektrivarustuseta 1800 majapidamist. Tartu linnas veidi alla 300. Numbrid on aga väga heitlikud, lisas Sokmann.

Eile oli Tartumaal elektrita üle 8300 majapidamise, seega on rikkeid kõrvaldatud jõudsalt. Samas tuleb järjest teateid uutest katkestustest. Nii on üle Eesti alates tormi algusest taastatud 42 000 katkenud elektriühendust, samal ajal on jätkuvalt elektrivooluta üle 46 000 majapidamise, tõi Sokmann näite.

Kui torm taas tugevneb, peavad elektrikud seadma töid tähtsuse järjekorda. See tähendab, et vooluga varustatus tagatakse suuremates asumites ja olulisemates asutustes. Üksikute liinide lõpus asuvad majapidamised peavad vooluvõrguga ühendamist ootama arvatavalt mitu päeva. Võimalik, et koguni uue aastani.

Päästjatele on tänane päev võrreldes eilsega olnud oluliselt rahulikum, kuid uueks tormiks tuleb valmistuda, tõdes Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik.

Tänase kuupäeva sees on päästjatele saabunud Tartust kaks loodusjõududest põhjustatud väljakutset. Kell 5.52 avastati, et ühe Tartus Pohla tänaval asuva maja katusel on lahti satelliiditaldrik. Päästjad kinnitasid selle koormarihmaga ning omanik asus ohtu likvideerima. Kell 5.58 oli Narva maanteel lahti väändunud liiklust suunav plakat, mille päästjad kinnitasid.

Eilse ööpäeva jooksul saabus Tartust ja maakonnast kokku 14 teadet teedele ja elektriliinidele langenud puudest. Üks keerulisemaid linnas aset leidnud vahejuhtumitest oli Vallikraavi tänaval, kus murdunud puu langes tänavavalgustusposti peale ning murdis omakorda selle tänavale pikali.

Rohkem tegi torm kurja Põlvamaal ja Jõgevamaal. Nendest maakondadest saabus eile enam kui 20 tormikahjudega seotud väljakutset.


Ülevaade sündmustest:

Jõgevamaal käisid päästjad 26. detsembril ajavahemikus kell 6.57 kuni kell 19.28 Jõgeva linnas ja Jõgeva maakonnas 31 korral eemaldamas sõiduteedele ja elektriliinidesse murdunud puid.

Põlvamaal käisid päästjad ajavahemikus kell 5.46 - 19.03 murdunud puid eemaldamas 25 korral. 26. detsembril kell 10.24 teatati, et Ahja alevikus kukkus puu sõiduautole peale. Päästjad selgitasid, et inimesed vigastada ei saanud.

Valgamaal tuli murdunud puid eemaldada 11 korral.

Viljandimaalt saabus 26. detsembril kell 7.58 ärev teade Suure-Jaani vallast Ilbaku külast, kus varises kokku loomalaut. Varingu alla jäi 15 veist. Päästjad vabastasid loomad varisenud katuse ja vahelae rusude alt. Kolme looma vigastused olid sedavõrd tõsised, et kohale saabunud veterinaar otsustas loomade hädatapu kasuks.

26. detsembril kell 12.26 teatati, et Viljandis Leola tänaval on tuul garaaži katuse lahti tõmmanud ja see võib lendu minna. Päästjad kinnitasid katuse ajutiselt ning teavitasid omanikku.

Ohtlikult murdunud puid kogunes Viljandimaal eilse ööpäeva jooksul 14.

26. detsembril kell 5.33 teatati, et Karski-Nuia linnas Põllu tänaval on murdunud puu kukkunud kortermaja esimese korruse akendesse ja need purustanud. Päästjad tükeldasid ja eemaldasid puu akendest ning teelt.

26. detsembril kell 9.17 teatati, et Viljandi linnas Põhja pst on puu kukkunud kahe sõiduauto peale. Päästjad lõikasid puu tükkideks ja vabastasid autod.

Võrumaal käisid päästjad 26. detsembril 10 korral eemaldamas sõiduteedelt murdunud puid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles