Parimaks taimekasvatajaks valiti Kanepi aiandi juht Margus Vahtramäe

maaelu.postimees.ee
Copy
Kanepi Aiandi tegevjuhi Margus Vahtramäe.
Kanepi Aiandi tegevjuhi Margus Vahtramäe. Foto: Maarius Suviste

Neljapäeval, 31.oktoobril kuulutas Maaelu Edendamise sihtasutuse juhatuse esimees Raul Rosenberg EPKK Lõikuspeol välja parima taimekasvataja 2019, kelleks on Kanepi Aiandi OÜ tegevjuht Margus Vahtramäe. 

«Margus Vahtramäe on vaatamata oma noorusele juba pikka aega aianduse valdkonnas toimetanud – arendanud edasi vanemate loodud ettevõtet, mille toodangu kvaliteet on kõrgelt hinnatud,» põhjendas MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg valikut.

Lisaks Vahtramäele olid parima taimekasvataja aunimetuse kandidaadid Jane Rämson (Grüne Fee Eesti AS), Elmar Zimmer (Seedri Puukool OÜ) ja Gustav Põldmaa (K ja G Saarelt OÜ).

Maaelu Edendamise sihtasutus annab parima taimekasvataja aunimetust välja kuuendat aastat. Võitja väljaselgitamisel võeti arvesse tootmisnäitajaid, rakendatud agrotehnilisi võtteid, keskkonna- ja loodussäästlikkust taimekasvatamisel, heakorda tootmisüksuses, ettevõtte arengut ja innovaatilisust, kestlikkust, taimekasvatuse propageerimist ning koostööd kogukonnaga.

Aunimetusega kaasneb Tauno Kangro skulptuur «Naeri tõmbamine».

Maaelu Edendamise sihtasutuse eesmärk on toetada ja elavdada Eesti maapiirkonna ettevõtlust ja kujundada maaelu mainet. Aunimetuste väljaandmise eesmärk on tunnustada innovaatilist ja efektiivset tootmist ning avaldada tunnustust tehtud töö eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles