Tartu linna üldiseks infonumbriks saab 1789 (1)

Tartu Postimees
Copy
Tartu raekoja infokeskus.
Tartu raekoja infokeskus. Foto: Ove Maidla

Tartu linna avalike suhete osakond annab teada, et 1. novembrist toimuvad Tartu linna infotelefonide töös ümberkorraldused ning linna ühtseks infonumbriks jääb senine heakorratelefoni number 1789. 

Lühinumbrile 1789 saab endiselt jätta heakorrateateid, kuid nüüd saab sealt ka linnavalitsusega seotud infot ning abi rattaringluse ja bussiliikluse küsimustes.

Ümberkorralduste eesmärk on teha linlastele info saamine lihtsamaks ja mugavamaks. Seni oli kasutusel mitu numbrit ning lühinumbrile 1789 helistades tuli täpsema teema valimiseks klaviatuurilt vastav number valida.

1. novembris infotelefonile 1789 helistades suunab linnavalitsuse kõnekeskuse töötaja ise inimese edasi vastavale liinile või aitab vajaliku infoga. Nii suunatakse bussipiletitega seotud küsimused ASile Ridango ning liinihäirete ja bussis kaotatud esemete korral suunatakse kõned edasi ASi Go Bus dispetšerile. Muude küsimuste korral, mis puudutavad linnavalitsuse tööd, rattaringlust ja üldisi bussiliiklusega seotud küsimusi, vastavad linnavalitsuse kõnekeskuse töötajad.

Infotelefoni 1789 tööaeg senisega võrreldes pikeneb: kõnedele vastatakse tööpäevadel kell 7–20 ja nädalavahetustel kell 11–19.

Infokeskuse kõnekeskuses jätkavad tööd nii senised linnavalitsuse infokeskuse töötajad kui ka kevadel tööd alustanud Tartu linnatranspordi kõneoperaatorid.

Seni kasutusel olnud numbreid 5305 5000 (Tartu rattaringluse infotelefon) ja 736 1101 (linnavalitsuse infokeskus) ei suleta kohe, vaid suunatakse esialgu edasi numbrile 1789. Tulevikus kaovad need numbrid avalikust kasutusest.

Lühinumber 1789 võeti Tartu heakorratelefonina kasutusele aastal 2004. Õlekõrrena numbri meeldejätmisel pakuti siis välja aastat Tartu ajaloos: just 1789. aastal lõpetati Tartu praeguse raekoja ehitus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles