Vingugaasi mürgistus viis Elvas haiglasse kolm inimest

Tartu Postimees
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh

25. oktoobril pisut enne keskööd teatati vingugaasimürgistuse tunnustega perest Elvas Supelranna tänava majas. Noor naine oli korraks teadvuse kaotanud, teised tundsid iiveldust, uimasust ning teadvusehäireid. Kohale saabunud päästjad kontrollisid elamut ja selgus, et mürgine vingugaas oli tuppa imbunud kütteseadme liiga vara suletud siibri tõttu. Kiirabi viis haiglasse 20-aastase naise ning 20-aastase ja 51-aastase mehe.

Vingugaas ähvardab lisaks tahkekütteseadmete kasutajatele ka gaasiseadmete omanikke. 2018. aastast on Eestis kohustuslik paigaldada vingugaasiandur kõikidesse eluruumidesse, milles asub korstnaga ühendatud gaasiseade. Tavaliselt on selliseks seadmeks gaasil töötav veesoojendi või katel.

Vingugaas on nähtamatu vaenlane, mida aitab tuvastada vaid vingugaasiandur. Möödunud aastal suri vingugaasimürgistusse üheksa inimest, neist kolm olid lapsed. Vingugaasi tõttu pöördus ise või toimetati arsti juurde 228 inimest. Neid õnnetusi saanuks ära hoida, kui vingugaasiandur oleks inimestele ohuolukorrast õigel ajal häiresignaaliga märku andnud.

Sel nädalal algas päästeameti ning tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti koostöös vingugaasianduri kampaania. Vaata rohkem infot www.vingugaas.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles