Päästekeskus kutsus ohtrate väljakutsete tõttu Tartusse kokku staabi

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Elektrikatkestus.
Elektrikatkestus. Foto: Elmo Riig

Eile Lõuna-Eestit räsinud tormituuled tõid kaasa niivõrd palju päästetööd, et Lõuna päästekeskuse vastutav korrapidaja otsustas ülevaate saamiseks kutsuda Tartusse kokku  regionaalstaabi. Tänaseks on Tartumaal elektrita 3871 ja Jõgevamaal 369 majapidamist.

Elektrilevi kommunikatsioonijuht Peeter Liik ütles, et Põltsamaal on elektrita 146, Palamusel 141 ja Tartus vaid viis majapidamist. 

Liik rääkis, et peamiselt on elektrikatkestused maapiirkondades, kuna seal on puud kukkunud metsas elektriliinidele. Liik ei julgenud ennustada, kui kaua läheb elektri taastamiseni aega.

Eile said päästjad Lõuna päästekeskuse regioonis tormist põhjustatud töödele kutse 408 korral. Päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik ütles, et kutsed said alguse kella 15-16 ajal eile päeval ja neid oli palju kella 22ni. Kiik ütles, et ainuüksi Tartumaal oli üle saja väljakutse. Hommikul, kui inimesed hakkasid tööle minema, tuli uus laine väljakutseid, sest siis selgus veelgi kohti, kus puud olid kukkunud ja takistasid liikumist.

Peamiselt oligi päästjaid kutsutud eemaldama tormis murdunud puid. Raskeimaid tagajärgi tõi torm Võrus: terve linn jäi ilma elektrita. Olukorra lahendamiseks ja tagajärgede leevendamiseks kogunes Võru kriisikomisjon.

Regionaalstaap aitas Võru kriisikomisjonil leida generaatoreid, et taastada oluliste objektide elektrivarustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles