Valest suitsev suu viis Kert Kingo ministriametist (30)

Copy
Kert Kingo eile õhtul pärast Stenbocki majast lahkumist. Temal tuleb täna minna ministeeriumisse asju pakkima, EKRE aga asub otsima juba kolmandat väliskaubandus- ja IT-ministri kandidaati.
Kert Kingo eile õhtul pärast Stenbocki majast lahkumist. Temal tuleb täna minna ministeeriumisse asju pakkima, EKRE aga asub otsima juba kolmandat väliskaubandus- ja IT-ministri kandidaati. Foto: Remo Tõnismäe

Minister Kert Kingo oli allkirjastanud lepingu Jakko Väli palkamiseks, aga teatas riigikogu ees silmagi pilgutamata, et pole seda teinud. 

«On mõned patud, mida poliitikutele andeks ei anta, ja üks neist on valetamine,» ütles eile riigikogu kõnepuldis rahandusminister Martin Helme (EKRE). See lause käis tema erakonnakaaslase, väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo kohta. Õhtul paar minutit enne kella seitset oligi Kingo ministripõli läbi.

Mõni tund enne seda, kui Martin Helme riigieelarvet tutvustades selle lause välja ütles, oli avalikkusele saanud teatavaks, et Kingo oli riigikogu ees otsesõnu valetanud. Peaminister Jüri Ratas (KE) alustas vestlust Kingoga enne kella 18 ja ministri ametikohast loobumisega päädinud vestlus võttis aega umbes tunni.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles