Põnev film: Tourette'i sündroomiga eradetektiiv Edward Norton jahib sünges Brooklynis oma sõbra Bruce Willise tapjaid

Spekter
Copy
«Motherless Brooklyn»
«Motherless Brooklyn» Foto: IMDB

Tuleva aasta algus toob ekraanile Edward Nortoni kirjutatud ja lavastatud nukrameelse krimidraama «Motherless Brooklyn», mille peaosas astub üles samuti mees ise, kehastades Tourette'i sündroomiga üksildast eradetektiivi.

Kirjanik Jonathan Lethemi romaanil põhinevas, 1950ndate New Yorgis aset leidvas loos tuleb detektiivil lahendada oma mentori ja ainsa sõbra Frank Minna (Bruce Willis) mõrv. Varustatud vaid paari vihje ning oma obsessiivse detailitajuga, asub ta lahti harutama korruptsiooni ja saladuste võrku, mis on endasse haaranud kogu linna.

Edward Norton pälvib augustis Telluride'i filmifestivalil esilinastunud filmi eest novembris, vahetult enne PÖFFi Poolas Toruni linnas toimuva Camerimage rahvusvahelise filmifestivali peapreemia – Krzysztof Kieślowski auhinna. Kinematograafiale keskendunud festival tunnustab igal aastal ka operaatoreid ning seega märgitakse ära linaloo Arri Alexa Mini kaameral ja Cooke S4 Prime-objektiividega üles võtnud operaator Dick Pope (2 Oscari-nominatsiooni: «Illusionist» ja «Mr Turner»).

Varem on sama preemia pälvinud teiste seas Gary Oldman, Charlize Theron, Ralph Fiennes, Viggo Mortensen, John Malkovich, Jessica Lange ja Kenneth Branagh. Norton pidavat Poolasse ka kohale lendama.

Kesksetes osades astuvad üles veel Bruce Willis, William Dafoe, Edward Norton ja Alec Baldwin.

Apollo Kinodes alates 24. jaanuarist 2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles