Valga kortermaja lammutamist näidatakse Veneetsias

LEPM
Copy
Aasa 1 vana kortermaja lammutamine.
Aasa 1 vana kortermaja lammutamine. Foto: Valga vald

Täna alustati Valgas Aasa 1 kortermaja lammutamisega. Hoone lammutamist näidatakse järgmise aasta Veneetsia arhitektuuribiennaalil kogu maailmale. Seetõttu viibis täna lammutustöödel võttemeeskond, mis kogu protsessi üles filmis.

„Üleliigsete ja lagunenud hoonete lammutamine annab võimaluse parema elukeskkonna loomiseks. Väikelinnade tühjenemine ja inimeste liikumine suurematesse keskustesse on mureks kogu Euroopaks. Kahanemisele suunatud planeerimisega oleme saanud eeskujuks,“ rääkis vallavanem Margus Lepik.

Veenetsia biennaal on maailma suurimaid ja kaalukamaid arhitektuurisündmusi ning selle 2020. aasta Eesti väljapaneku peaesinejateks saavad Valgas Aasa tänaval asuva tsaariaegse kortermaja lammutamine ning linna uus keskväljak.

Mõlemad sümboliseerivad Valga püüdlusi muuta oma linnaruum atraktiivsemaks ja luua elanikele parem keskkond. Biennaali väljapanekule saavad oma panuse anda kõik. Õige pea alustatakse elanike tehtud fotode kogumist, mille hulgast parimaid näidatakse järgmisel aastal Veneetsias kogu maailmale. Täpsemad juhised avaldatakse Valga valla kodulehel ja Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles