Filmikägu: Kui õudne oli teha «Kiirteed põrgusse» ja miks Will Smithi film pettumuse valmistas?

Spekter
Copy
Õudusfilm «Kiirtee põrgusse»
Õudusfilm «Kiirtee põrgusse» Foto: Kaader filmist

Kuku Raadio kinosaates «Filmikägu» olid sel nädalal külas Eesti esimese täispika õuduka «Kiirtee põrgusse» peaosaline Franz Malmsten ja operaator Kristjan-Jaak Nuudi. Kas ja kui õudne oli seda filmi teha, kuulete saates.

«Uudisterubriigi avab teade omaaegse kodumaise menuseriaali «Salmonid» filmiversiooni käimalükkamine. Lisaks teeme juttu uuest Batmanist, Matrixi järjest, Ryan Reynoldsi ja John Krasinski ühisest uuest projektist ja Robert Eggersi järgmisest lavastajatööst. Koolivaheajaks jõuavad lisaks kodumaisele õudukale kinno veidi peresõbralikumad «Pettson ja Findus. Findus kolib ära» ning «Pahatar: Kurjuse käskijanna». Sekka ka kunstifilm «Mina, Leonardo» ja komöödia «Jexi»,» tutvustavad saadet selle tegijad Lauri Kaare ja Kristjan Gold.

Urmas Eero Liivi lavastatud Eesti esimeses täispikas õudusfimis «Kiirtee põrgusse» algavad sündmused sellest, et juhusliku tööotsa tõttu saabuvad suure kiirtee lähedal asuvasse ja suvilaks ümberehitatud üksikusse metsatallu vennad Tom (Kristjan Kasearu) ja Markus (Franz Malmsten). Tavaline töötegemine võtab aga veidra pöörde, kui vanem vend Tom leiab kuuri lammutades kulunud kohvri, kust tuleb välja mitmeid imelikke fotosid ja kõhedust tekitavaid esemeid. Lisaks kõigele ilmub tallu väga kummaliselt käituv Dora. Naisel on kaasas väike poiss, keda ta kohtleb ootamatult jõhkralt. Miks aga tunneb Dora ära noorema venna Markuse, keda ta oma elus varem mitte kunagi kohanud ei ole? Mitu inimest peab enne veriselt hukka saama, kui hakkab selguma, mis selles vanas talukohas tegelikult toimub, ja miks?

Filmi režissöör Urmas Eero Liiv tahab juhtida tähelepanu ühele igihaljale žanrile, mis on Eesti kinos täispika filmina pigem suur erand. «Õudus- või õuduspõnevusfilmid on kino algusajast alates olnud filmikunsti lahutamatud kaaslased, kuid Eestis täispika filmina peaaegu kasutamata,» lisab Liiv.

Peaosades niisiis Franz Malmsten, Kristjan Kasearu ja Kersti Heinloo. Kõrvalosades Brigitte Susanne Hunt, Maia Vahtramäe, Paljas Porgand, Oliver Kristman, Merilin Mälk, Kalle Sepp, Egon Nuter, Liina Tennosaar jt.

«Kiirtee põrgusse» režissöör ja stsenarist on Urmas Eero Liiv. Filmi operaator on Kristjan-Jaak Nuudi, kunstnik Killu Mägi, helilooja Tiit Kikas, grimmikunstnik Edith Eller.

Apollo Kinodes alates 18. oktoobrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles