Meremäe koolipere saab nautida erilist kontserti

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ka NOËP on üks puhta maailma saadikutest.
Ka NOËP on üks puhta maailma saadikutest. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Muusikud Nublu, NOËP ja Kristel Aaslaid loosisid välja ainukordse ühiskontserdi maailmakoristuspäevast osa võtnud koolile. Õnn naeratas Setomaal asuvale Meremäe koolile. Kontserdi täpne aeg lepitakse kooli ja muusikute vahel kokku esimesel võimalusel.

«Uskumatu, täitsa lõpp!» oli Meremäe kooli direktor Fee Tamm kui puuga pähe saanud. «See oli kõik puht juhuslik, et me maailmakoristusest osa võtsime. Meil on siin külas kaasik, mis oli pikka aega üks õnnetu prügimägi ja meil oli plaanis seda nagunii 21. septembril koristada. Meil käisid koristamas lisaks kogu koolile ka väga paljud teised külainimesed vanuses neli kuni 80 aastat, samuti Narva noored. Lapsed olid koristades pigem asjalikud ja vaimustusid sellest, et leida võimalikult absurdset prügi. See kujunes rohkem selliseks prügiaardejahiks,» lisas Tamm.

Loosist võttis osa 195 kooli. Loosikorvi läksid kõik koristuspäevast osa võtnud koolide nimed, kust koristas vähemalt kümme protsenti õpilastest, kes saatsid korraldajatele foto koristuspäevast ning analüüsi, millist prügi leiti, miks see kahjulik on ja mida saaks sellest toota. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles