Maaülikooli tudengid väisasid mahejoogi ettevõtet

LEPM
Copy
Rain Komlev tutvustab tudengitele kasemahla väärindamise protsessi.
Rain Komlev tutvustab tudengitele kasemahla väärindamise protsessi. Foto: Erakogu

Reedel käisid 22 Maaülikooli metsanduse eriala esimese kursuse tudengit külas Tartu- ja Valgamaa piiri lähistel Vahemetsa talus tegutseval pereettevõttel Birch Lagoon, mis tegeleb kasemahla väärindamisega.

Õppereisi eesmärk oli tutvustada metsanduse õpinguid alustavatele tudengitele metsa ja metsanduse mitmetahulisust ning ärgitada mõtlema, milliseid mittepuidulisi väärtusi mets inimestele pakub.

Üheks sihtkohaks oli sel aastal Elva valla parimaks maaelu arendajaks valitud Birch Lagoon.

Birch Lagooni juhataja Rain Komlev sõnas, et varem pole ükski kõrgkool neil külas käinud ja see pakkus meeldivaid emotsioone. Komlev lisas, et tudengitele seletati lahti, kuidas ettevõtte toimib ja tutvustati tootmisprotsesse ehk kuidas kasest tulev mahl lõpuks mahejoogiks saab. „Poole ajast viibisime metsas ja teise poole tootmishoones,” kommenteeris ta.

Mehe sõnutsi oli tudengitel ja õppejõul mitmeid küsimusi, mis kõik ka vastuse said.

Õppeaine koordinaator Jürgen Aosaar jäi samuti käiguga rahule. „Usun, et õppekäik aitas värsketel tudengitel mõista, et metsandus kätkeb endas väga laia spektrit tegevusvaldkondi, mitte pelgalt klassikalist metsamajandamist. Samuti tegi heameelt, et ettevõtja oli rõõmuga nõus tudengitele oma tegevust tutvustama, mis võib luua võimalusi tulevasteks võimalikeks koostööprojektidest ülikooli ja erasektori vahel,” lisas Aosaar.

Tudengid said kohapeal värsket toodet mekkida ja igale ühele anti tee peale üks mahejoogi pudel kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles