Külakeskuse tulevik toob rahva taas koosolekule

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Kanepi vallas asuvast Valgjärve koolimajast, mis suleti 2011. aastal, on tänaseks saanud külarahva oluline kokkukäimiskoht. Kas see remonditakse või ehitatakse uus külamaja, selgub tõenäoliselt lähiajal.
Kanepi vallas asuvast Valgjärve koolimajast, mis suleti 2011. aastal, on tänaseks saanud külarahva oluline kokkukäimiskoht. Kas see remonditakse või ehitatakse uus külamaja, selgub tõenäoliselt lähiajal. Foto: Maarius Suviste

Täna on Põlvamaal Valgjärvel koosolek, kus kohalikud ütlevad sõna sekka: kas nad tahavad uut külamaja või seni kooskäimiskohana kasutatud endise koolimaja taastamist.

Juba mõnda aega kestnud arutelu külakeskuse teemal Kanepi vallas Valgjärvel sai suure hoo sisse tänavu augustis, kui sel teemal peeti kohalike elanike ja vallavõimu osavõtul koosolek.

Nimelt pani eelnevalt külarahva muret tundma see, mis saab endisest koolimajast kui kooskäimiskohast, seal asuvast spordisaalist ja raamatukogust. Arutelul tekkis toona elanikel küsimus, et kui vald lubab neile külakeskuse ehitada ja peab selleks lisaraha leidma, siis miks ei võiks leida raha hoopis võimla uuendamiseks. Just see on külarahva tõsine soov ja tahtmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles