Volikogu kinnitas Tartu teise lisaeelarve

Tartu Postimees
Copy
Hoiupõrsas. Pilt on illustratiivne.
Hoiupõrsas. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Volikogu kiitis heaks Tartu linna 2019. aasta teise lisaeelarve kogumahuga 3 114 278 eurot, millest ligi 2,3 miljonit on juba kasutusse võetud sihtotstarbeliste rahaeraldiste eelarves kajastamine ning täiendavalt on linnal jagada pisut üle 823 000 euro.

Lisaeelarvest ligi 1,2 miljonit ehk 37 protsenti läheb kultuuri, 0,9 miljonit ehk 29 protsenti haridusse ning 0,6 miljonit ehk 19 protsenti sotsiaalvaldkonda.

Kultuurivaldkonna kulud on osalt seotud Euroopa kultuuripealinna tiitli võiduga, samuti toetatakse vaba aja veetmise ja sportimise võimalusi edendavaid projekte.

Remondiks said lisaraha mitmed koolid, lasteaiad, Anne noortekeskus ja lastekunstikool, samuti suureneb Maarja tugikeskuse peremajade välisrahastus.

Majandusvaldkonnas tehakse uue investeeringuobjektina algust Tulbi ja Nisu tänava ristmiku rekonstrueerimisega, raha sai juurde ka Turu tänava ja Ropka tee ristmiku remont.

Tartu linna 2019. aasta eelarve suurus oli möödunud detsembris kinnitades 192,1 miljonit eurot, mais võttis volikogu vastu 12,8 miljonilise lisaeelarve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles