Tartu korraldab hoonestusõiguse enampakkumise Lõunakeskuse juurde ujula ehitamiseks

Tartu Postimees
Copy
Ujuja ujulas. Pilt on illustratiivne.
Ujuja ujulas. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Tatar

Tartu linnavalitsus otsustas tänasel istungil korraldada avaliku enampakkumise Riia tänav 195 asuvale kinnistule tähtajalise ja tasulise hoonestusõiguse seadmiseks. Enampakkumise võitjal tuleb Lõunakeskuse ja Tartu teaduspargi vahel asuvale 24 044 ruutmeetri suurusele kinnistule ehitada veekeskus ja ujula.

Enampakkumise võitjal on pärast hoonestusõiguse lepingu sõlmimist viis aastat aega, et ehitada valmis vähemalt 5000-ruutmeetrise ehitusaluse pinnaga hoonekompleks, kus on ujula ja veekeskus. Keskuses peab olema vähemalt üks 25-meetrine kaheksa rajaga bassein ning ujula abi- ja haldusruumid. Kinnistu hoonestamiseks parima lahenduse leidmiseks tuleb korraldada arhitektuurivõistlus.

Hoonestusõiguse hindamise kriteeriumiks on hoonestusõiguse aastatasu ja selle alghind on 16 830 eurot aastas, mida muudetakse iga viie aasta järel maa turuväärtuse alusel.

Hoonestusõiguse tähtaeg on 50 aastat.  Hoonestajal on kohustus kogu hoonestusõiguse tähtaja jooksul kasutada rajatavat hoonet sihipäraselt ning tagada veekeskuse ja ujula teenus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles