Valgustuse ehitus seisab endise vallavanema maatüki taga

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tõrva ja Helme vahelise kergliiklustee valgustipostid on paigas, kuid keskelt on neist praegu puudu kolm, mis on märgitud puutokkidega. Vallal tuleb esmalt leida lahendus vaidlusele endise Helme vallavanemaga, kelle maale postid kerkima peavad.
Tõrva ja Helme vahelise kergliiklustee valgustipostid on paigas, kuid keskelt on neist praegu puudu kolm, mis on märgitud puutokkidega. Vallal tuleb esmalt leida lahendus vaidlusele endise Helme vallavanemaga, kelle maale postid kerkima peavad. Foto: Tiit Loim

Tõrva ja Helme vahel kulgeva kergliiklustee valgustuse ehitus hakkab vaikselt valmima, kuid keskelt on puudu kolm valgustiposti. Nende kolme koht on endise Helme vallavanema Tarmo Tamme maal, kellega vald ei ole saanud kokkulepet maa kasutamise asjus.

Linna ja aleviku vahel asuv kergliiklustee läbib nelja eraomanikele ja ülejäänud osas maanteeametile kuuluvaid maatükke. Et neile oleks võimalik ehitada valgustus, sõlmis vald maaomanikega tähtajatud isikliku kasutusõiguse seadmise lepingud, nagu sellisel puhul tavaks. Need näevad ette ka pisikese talumistasu, mis jääb kõnealusel juhul kinnistu kohta ühe euro suurusjärku aastas.

Oli siiski üks maaomanik, kes sellistel tingimustel nõusolekut ei andnud – Tõrva vallavolikogu liige ja endine Helme vallavanem Tarmo Tamm. Tema soov oli Tõrva vallavanema Maido Ruusmanni kinnitusel, et talle tasutaks maa kasutamise eest 250 eurot aastas ja leping oleks tähtajaline, pikkusega 25 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles