Ees on ootamas jahedad ilmad

BNS
Copy
Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Ilmateenistuse prognoosi järgi on lähipäevil oodata jahedat ilma ja öösiti pole kohati pääsu ka miinuskraadidest.

Pühapäeval jääb Eesti Venemaal laiuva madalrõhuala lääneserva ja Eesti jaoks avanevad uksed põhjas valitsevale külmale. Kohati sajab hoovihma ja Ida-Virumaal pole välistatud, et vihma sekka pudeneb ka lumekruupe. Loode- ja põhjatuul paisub tugevaks, puhanguid on 15, põhjarannikul kuni 21 m/s, vastu õhtut nõrgeneb. Öösel on sooja 3-8, rannikul kuni 12 kraadi, päeval 8-12 kraadi.

Esmaspäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Öö on selgem, olulise sajuta, põhjakaare tuul nõrgeneb ja õhutemperatuur langeb vahemikku -1 kuni +4 kraadi, rannikul on kuni 11 kraadi sooja. Päeval vaheldub päikesepaiste pilverünkadega. On mõne üksiku vihmahoo võimalus. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Sooja on 7-11 kraadi.

Teisipäev on kõrgrõhkkonna servas suurema sajuta, vaid üksikutes kohtades tuleb hoog vihma, Kirde-Eestis võib sekka ka lumekruupe pudeneda. Puhub nõrk põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -1 kuni +5 kraadi, selgema taeva korral võib langeda ka madalamale, kitsal rannikuribal on sooja kuni 10. Päeval on sooja 7-11 kraadi.

Kolmapäeval jääb Eesti endiselt külma kõrgrõhkkonn haardesse. Ilm on valdavalt kuiv, üksnes põhjarannikul võivad välja areneda mõned hoogsajupilved. Tuul on nõrk ja puhub enamasti põhjakaarest. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -1 kuni +4 kraadi, selgema taeva korral võib langeda taas madalamale, rannikul on kohati sooja kuni 8 kraadi. Päeval on sooja 6-10 kraadi.

Neljapäeva öösel on ilmakujundajaks kitsas kõrgrõhuvöönd, päeval suureneb madalrõhkkonna mõju. Päeval võib kohati hoovihma sadada, tuul pöördub läänekaarde ja tugevneb veidi.

Õhutemperatuur on öösel vahemikus -2 kuni +4 kraadi, rannikul on sooja kuni 8 kraadi, päeval 6-10 kraadi.

Reedel kujundab ilma madalrõhkkonna edelaserv. Kohati sajab hoovihma. Läänekaare tuultega kandub Eestisse veidi soojem õhumass. Öösel on sooja 3-8, rannikul kuni 11 kraadi, päeval 9-12 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles