Üliagar turvatöötaja rikkus peotuju (1)

Mati Määrits
, reporter
Copy
Paari kommi äravõtmine suutis Põlva memme peotuju lõplikult rikkuda. Foto on illustratiivne.
 
Paari kommi äravõtmine suutis Põlva memme peotuju lõplikult rikkuda. Foto on illustratiivne.  Foto: Mati Määrits

Põlva pensionärile sai hiljutisel Eesti rahva peol Intsikurmus osaks suur ehmatus, kui ta oma kotis olnud paar kommi turvanaisele pidi loovutama.

«Turvatöötaja teatas, et kõik tuleb kohapealt osta. Abikaasal polnud aga sularahagi kaasas. Ta küll üritas turvanaisele seletada, et kommid on sellepärast, et kojutulemiseks jõudu saada – kontsert kestis ju pea seitse tundi. Aga midagi ei aidanud,» rääkis 74-aastase naise teinepool.

Naine oli abikaasa sõnul nii solvunud, et tuli poole pealt ära, kuigi pilet maksis 15.90. «Kusagil polnud ju öeldud, et oma toidu ja veepudeliga sisse ei lasta, ka pileti ostmisel ei hoiatatud teda. Kas või sealsamas toimuvale Harmoonika lõõtsapeole lastakse küll oma kommide ja veepudeliga sisse.»

Pidu toimus Intsikurmu laululaval, mida haldab Põlva kultuuri- ja huvikeskus. «Meie rendime üksnes laululava, kõigi niisuguste pretensioonidega palume pöörduda kontserdi korraldaja poole. Juhul, kui see ei ole teada, võib ka meile kirjutada ja me vahendame pöördumise,» selgitas asutuse juht Eerika Mark.

«Kui platsil on rentnikud, kes pakuvad süüa ja juua, otsustab korraldaja, kas võib oma söögi ja joogiga sisse tulla. Loomulikult ei ole toitlustajad huvitatud seal müüma, kui inimene võib tulla oma piknikukorviga sisse. Aga kusagil on ka inimlik piir,» mõistis Mark inimese muret.

Peo korraldajate hulka kuulunud Rahvapidu OÜ juhatuse liikme Vaido Uibo jaoks oli vahejuhtum ehmatav. «Turvameeskonnale oli tõepoolest antud ülesanne, et oma toidu ja joogiga ei tohi pealtvaatajaid peoalale lasta. Aga antud juhul oli tegemist küll ülepingutatud agarusega. Kahjuks polnud mind ennast sel hetkel läheduses – oleksime sel naisel kindlasti lubanud oma kommidega peoalale liikuda. Ühe pooliku limonaadipudeli lasingi tagasi anda ühele teisele külastajale, kes oli suhkruhaige.»

Uibo rõhutas, et taoliste konfliktide puhul on külastajal alati õigus nõuda korraldaja või turvapealiku kohale kutsumist, kes aitab lahendust leida. «Inimlikkus ikka eelkõige. See ei olnud kindlasti meie eesmärk kellegi tuju kohe peo alguses ära rikkuda. Me heameelega paluks sellelt pettunud naiselt vabandust ning oleme valmis talle ka uue kommikoti ostma.» 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles