Viinamarjade paradiisis saab mekkida sadu maitseid

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Jaan Kivistiku aias Lõuna-Euroopa viinamarju polegi, kõik on põhjamaade sordid. «Meie marjadel on hoopis teistsugused vürtsid, igaüks on natukene erineva maitsega,» rääkis ta.
Jaan Kivistiku aias Lõuna-Euroopa viinamarju polegi, kõik on põhjamaade sordid. «Meie marjadel on hoopis teistsugused vürtsid, igaüks on natukene erineva maitsega,» rääkis ta. Foto: Tomi Saluveer

Kohtume viinapuude kasvataja Jaan Kivistikuga tema Sillapää küla koduaias. Räpina vallas elav endine aianduaõpetaja tunnistab kohe vestluse alguses, et on iseloomult tegelikult laisk. Just sellega vabandab 73-aastane mees ennast välja, kui küsida, miks ta on tegelenud kogu elu puuviljadega.

«Kui õppisin aiandust, siis mõtlesin, et köögiviljakasvataja elu on raske: ta peab igal aastal oma põllud uuesti rajama,» meenutab Viinamäe aia peremees kooliaega. «Samas mõtlesin, et kui rajan korraga ühe puuviljaistandiku, saan sealt toodangut mitukümmend aastat järjest.»

Enam kui kümne õpiku ja käsiraamatu autor tunnistab, et teda meelitas puuviljanduse juurde lihtsalt ka viljade hea maitse. «Ja minul kui pikal poisil oli kerge ülevalt puu otsast õunu kätte saada,» muigab mees, kelle suvilamaal saab praegu mekkida ligi sadat erinevat viinamarjamaitset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles