Uus Vargamäe meelitab turiste ligi

BNS
Copy
Külastuskeskuse Filmi Vargamäe avamine filmi «Tõde ja õigus» peamises võttepaigas Võrumaal Vastse-Roosa külas.
Külastuskeskuse Filmi Vargamäe avamine filmi «Tõde ja õigus» peamises võttepaigas Võrumaal Vastse-Roosa külas. Foto: Tiit Loim/Lõuna-Eesti Postimees

Filmi Vargamäe külastuskeskust külastas maikuisest avamisest 31. augustini ligikaudu 6500 inimest.

Keskus oli algselt esimesel hooajal avatud 26. maist 15. septembrini. Külaliste huvi tõttu pikendati lahtiolekut üksikkülastusteks septembri lõpuni nädalavahetustel.

«Väljaspool neid aegu ja pärast septembri lõppu saab keskust jätkuvalt külastada ettetellimisel grupibroneeringutena, kui ilm lubab ja meil giididel võimalik on,» rääkis keskuse juht Ingrid Ulst.

«Plaan on keskus avada ka järgmiseks hooajaks ja täiendada ekspositsiooni. Samas sõltub keskuse jätkumine pikemas perspektiivis väga ka sellest, kuidas hooned ja rajatised ilmastikule vastu peavad. Hetkel siiski on plaan keskust võimaluste piires edasi arendada, hooneid korrastada, ekspositsiooni arendada ning uuesti mais külastuseks valmis olla,» lisas Ulst.

Võrumaal Vastse-Roosa külas asuvas keskuses on olnud külastajatel võimalik omapäi ringi käia. Põhiliste võttekohtade juurde on paigaldatud infotahvlid. Kompleks on unikaalne, sest osa sellest on autentne Eesti talumajapidamine ja teine osa kuulub filmimaailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles