Galerii: President istutas koos uute suursaadikutega Võrus puid

Tomi Saluveer
, reporter
Copy

Saksamaa, Austria ja Prantsusmaa suursaadikud Eestis andsid täna Võru keskväljakul Eesti Vabariigi presidendile Kersti Kaljulaidile üle oma volikirjad. Tseremooniale järgnes puude istutamine Koreli oja äärde rajatavasse pajuparki.

Eestisse määratud uusi suursaadikuid tervitati diplomaatilise tava kohaselt tseremooniaga, kus olid üles rivistatud Vahipataljoni aukompanii ja mängis Kaitseväe orkester.

Kersti Kaljulaidile andsid oma volikirjad üle Saksamaa suursaadik Christiane Hohmann, Austria suursaadik Julius Lauritsch ja Prantsusmaa suursaadik Eric Lamouroux.

Võrus toimunud tseremoonia on linnapea Anti Allase sõnul toetusavaldus Võru linnale ja tema tegemistele. «Oleme väga tänulikud, et see sündmus toodi meie uuele keskväljakule,» rääkis meer.

«Selleks, et presidendile ja suursaadikutele Võru linn veel enamgi meelde jääks, toimus ka Võru linna läbiva Koreli oja kallastele rajatavas pargis puude istutamine,» lisas Allas. Kersti Kaljulaid on Allase teada esimene president pärast Konstanti Pätsi, kes külastanud Võru keskväljakut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles