TTÜ vastus ettevõtjale: me ei «mõtle välja noortele seksikaid erialasid» (2)

PM Majandus
Copy
Hendrik Voll.
Hendrik Voll. Foto: TTÜ

TTÜ õppeprorektor Hendrik Voll kirjutas ERR-is, et ettevõtja Ruth Oltjeri kriitika ülikooli suunal oli skandaalne ega vasta tõele ning ülikool käib üha enam ühte jalga Eesti ettevõtluse vajadustega.

Eesti keemiatööstusettevõtte Chemi-Pharm ASi asutaja ja juht Ruth Oltjer ütles, et avaliku halduse ja teiste n-ö seksikate, aga pehmete erialade asemel tuleks noortele õpetada robootikat ja inseneriteadusi. «See, et Tallinna Tehnikaülikoolis (TTÜ) on kõige popim valdkond avalik haldus, on muidugi katastroof. See on suur viga, et mõtleme välja noortele mingeid n-ö seksikaid erialasid, samal ajal kui ettevõtlus tunneb hoopis teistest spetsialistidest suurt puudust,» ei hoidnud Oltjer end tagasi.

Voll ütles, et asjad pole üldse nii: sel aastal asus TTÜ bakalaureuseõpesse 1744 ja magistriõppesse 1244 üliõpilast. Avaliku halduse erialale oli vastuvõtt vastavalt 27 ja 34 üliõpilast ehk vastavalt 1,5 protsenti ja 2,7 protsenti vastuvõetutest.

«IT- ja inseneriõpe aga moodustavad mõlemad umbes kolmandiku ülikooli vastuvõtust. Ülejäänud üliõpilased jagunevad loodusteaduste, majanduse ja merenduse erialade vahel. Ingliskeelses õigusõppes alustas 36 üliõpilast,» ütles ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles