Üle 60-aastase staažiga klaveriõpetaja läks pensionile

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Imbi Poolakene pälvis Otepää valla tänukirja.
Imbi Poolakene pälvis Otepää valla tänukirja. Foto: Monika Otrokova/Otepää vallavalitsus

Staažikas Otepää muusikakooli õpetaja Imbi Poolakene läks väljateenitud puhkusele, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Kuressaare muusikakool just loodi, kui Imbil tuli mõte klaverit hakata õppima. Edasi viis koolitee Elleri-nimelisse Tartu muusikakooli, koorijuhtimise erialale. Juba õpingute kõrvalt hakkas Imbi õpetama klaverimängu. Nüüdseks on tased ateinud juba 61 aastat. Muusikalisi saladusi on ta jaganud Kuressaare, Elva, Alatskivi, Räpina, Põlva ja Otepää lastele. Otepää Muusikakoolis on ta tegutsenud 39 aastat.

Poolakene on kolleegide sõnul õpetaja, kes suudab väga palju – tema elutarkuse, hingeelu ja muusika sümbioos on mõjutanud väga-väga paljusid inimesi. Ta püüab alati mõista ja aru saada ning pakkuda lahendusi erinevatele küsimustele – on suurepärane meeskonnamängija.

Lisaks pedagoogitööle on Poolakene olnud Otepää kultuurimaja segakoori dirigent ja laulnud naisansamblis Relami.

Muusikakooli õpetaja Anneli Narusk meenutab: «Imbi oli minu õpetaja küll lühikest aega – umbes poolteist aastat –, kuid jättis mulle mällu sellest lapsepõlve perioodist sooja ja muretu mälestuselaigu. Õpetajana oli ta rahulik, tasakaalukas, ei tõstnud kunagi häält, alati pastelsetes toonides ja rõõmsameelne. Rohkem on ta mulle mentor olnud nüüd, kus ma ise olen õpetaja. Ta on väga hea kuulaja ja nõuandja, temaga saab rääkida kõigest, arutada ning analüüsida nii elutõdesid kui ka päevauudiseid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles