Parimad perearstid saavad tunnustuse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juba mitmel aastal on parimate sekka kuulunud ka perearst Eve Rebase praksis Valgamaalt Tõrva vallast.
Juba mitmel aastal on parimate sekka kuulunud ka perearst Eve Rebase praksis Valgamaalt Tõrva vallast. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Reedel jagatakse Eesti perearstide seltsi aastakonverentsil tunnustust 77 perearstipraksisele üle Eesti.

Põlvamaalt saavad perearstide seltsi teatel tunnustuse Anne Kaldoja, Mare Torn ja Taimi Laur, Võrumaalt Agi Märdin ning Marje Toom ja Valgamaalt Eve Rebane.

Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liikme Elle-Mall Keevalliku sõnul selgitati parimad välja seltsi koostatud perearstipraksiste kvaliteedijuhise alusel.

«Praksiste hindamisel on arvesse võetud nii kliinilist tööd kui töökorraldust. Kui sinu perearsti pole nimekirjas, ei tähenda see, et ta ei osutaks kvaliteetset arstiabi – tuuakse eraldi välja need, kes suudavad tegutseda vastavalt kvaliteedijuhisele. Samuti on auditeerimises osalemine vabatahtlik, seega pole võimalik kõiki keskuseid omavahel võrrelda,» selgitas Keevallik.

«Kvaliteedisüsteem keskendub suuresti praksise korralduslikule poolele, sest toimiv keskus suudab tagada patsiendile kättesaadava ja kvaliteetse arstiabi,» lisas ta.

Keevalliku sõnul võiks igaüks ise tunnustada oma perearsti ka siis, kui teda nimekirjast ei leia. «Igale perearstile on oluline, et ta saaks pakkuda kvaliteetset arstiabi.»

Ta tõi välja, et võrreldes eelmise aastaga on tunnustuse saajate seas kasvanud üksikpraksiste ning venekeelsete perearstide osalus. Tänavu on ka rohkem rõhutatud pereõe kui iseseisva spetsialisti rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles