Autojuhtidele on kolmapäevast pühapäevani Tartu ühistransport tasuta

Tartu Postimees
Copy
Autojuhid võiks sel nädal eelistada Tartus liikumiseks ühistransporti. Pilt on illustratiivne.
Autojuhid võiks sel nädal eelistada Tartus liikumiseks ühistransporti. Pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Tartu tähistab sel nädalal Euroopa liikuvusnädalat ja kutsub kõiki tartlasi liikuma rohkem jalgsi ja rattaga. 16.–20. septembril saab ühineda Endomondo jalgsikäimise kampaaniaga, 18.–22. septembril saavad autojuhid Tartu linna ühissõidukeis tasuta sõita, 20. septembril toimub eakate orienteerumine ning 22. septembril tähistatakse Ülikooli tänaval autovaba päeva.

Tartu linnavalitsus kutsub üles inimesi asendama autosõit sellel nädalal bussi- või jalgrattasõidu või jalgsi käimisega. Seetõttu võimaldab linnavalitsus 18.–22. septembril autojuhtidel linna ühistranspordis tasuta sõita. Tasuta sõidu õigust tõendavaks dokumendiks on kehtiv juhiluba.

Ühineda saab ka jalgsikäimise kampaaniaga «Tartu liikuvusnädalal kõnnime koos». Kampaanias osalemiseks tuleb nädala jooksul salvestada kõnnitud kilomeetrid Endomondo äpis või kanda käsitsi Endomondos kaardile.

Kuna liikuvusnädala moto sel aastal on «Kõnnime koos!», lähevad sel korral arvesse kõnnitud kilomeetrid (mitte jooks, rattasõit või ujumine). Arvesse lähevad liikumised, mis on tehtud 16.–20. septembril. Kolm kõige rohkem kilomeetreid kõndinud osalejat saavad tervist edendava auhinna.

Kolm seesugust auhinda lähevad loosimisele teiste kampaanias osalejate vahel, kes on nädala jooksul oma kõndimised salvestanud. Loosimine ja auhindade üleandmine on 22. septembril autovaba päeva ürituste raames. Endomondo väljakutsega saab liituda mobiiliäpis või kodulehel https://www.endomondo.com, valides väljakutsetest «Tartu liikuvusnädal».

Liikuvusnädalal toimub 20. septembril Tartu kesklinnas ka orienteerumine eakatele. Osalemiseks tuleb registreeruda hiljemalt 18. septembriks telefonil 736 1322 või 736 1321 või meiliaadressil tht@raad.tartu.ee.

Autovaba päeva tähistatakse pühapäeval, 22. septembril kell 12–15 raekoja taga Ülikooli tänaval, mis on ürituse ajal liiklusele suletud. Autovabal päeval saab osaleda orienteerumisvõistlusel kesklinnas, tutvuda mitmesuguste eriliste jalgratastega, meisterdada helkureid, uurida infot rattaringluse kohta, tutvuda liiklusohutuse teemadega. Muusikalist meelelahutust pakub Jalmar Vabarna, esinevad tantsijad ning üles astub Ahhaa teadusteater. Kuulutatakse välja Tartu kõige rattasõbralikum ettevõte ning autasustatakse Endomondo kampaania võitjaid.

Euroopa liikuvusnädal kestab 16.–22. septembrini ja rahvusvaheline autovaba päev on 22. september. Sel aastal on liikuvusnädala moto «Kõnnime koos!». Autovaba päeva eesmärk on kutsuda üles inimesi keskkonnasäästlikumalt käituma, aktiivselt liikuma ning tervist väärtustama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles