Bussiajad ei taha kohati rongigraafikuga klappida

Tiit Loim
, reporter
Copy
Koos uute bussidega tulid Valga maakonnaliinidele septembrist ka uued sõiduplaanid. Valgamaa ühistranspordikeskuse esindaja sõnul polnud nendeni rongigraafikuga mitteühildumise mured senini jõudnud ning uute plaanide käivitamisel tuleb vigade paranduste vajadust ikka ette.
Koos uute bussidega tulid Valga maakonnaliinidele septembrist ka uued sõiduplaanid. Valgamaa ühistranspordikeskuse esindaja sõnul polnud nendeni rongigraafikuga mitteühildumise mured senini jõudnud ning uute plaanide käivitamisel tuleb vigade paranduste vajadust ikka ette. Foto: Arvo Meeks

Valga linna- ja maakonnaliinide puhul esineb aegu, kus bussi pealt rongi peale või vastupidi jõudmine ei õnnestu graafikute mittesobimise tõttu. Graafikute muutmine tooks liinide korraldajate sõnul aga kaasa teisi probleeme.

Tihti Valgat külastav naisterahvas tõi välja, et rongid väljuvad jaamast kell 6.20 ja 7.18, linnaliinibuss aga jõuab jaama kell 6.24 ja 7.20. Probleem on ka rongilt tulijatel. «Hommikul, kui rong jõuab kell 11.23 Valka, ei ole ka ühtegi bussi vastas, millega inimesed saaksid linna sõita. Pole isegi ühtegi viita, kuspool kesklinn asub. Mina pean siis välismaalastele, kes esimest korda Valka satuvad, juhatama teed, kuidas üldse kesklinna jõuda.»

Järgmine linnaliinibuss jõuab rongijaama kell 12.38. «Näen, kuidas inimesed hakkavad jala oma suurte kottidega minema. Taksod küll seisavad, aga linnaliinibuss võiks rongil vastas olla mõistliku aja jooksul, näiteks kümne minuti pärast. Muus maailmas on mõeldud sellele, kuidas inimene saab ümber istuda ja et oleks suunaviidad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles