Lõunakeskuse omanik soovib ehitada ujula ja veekeskuse (2)

Vilja Kohler
, ajakirjanik
Copy
Lõunakeskuse taga, vasakut kätt jääva uue koolimaja ja Tartu teaduspargi vahel asuv Riia 195 kinnistu oli esialgu mõeldud teaduspargi laiendamiseks. Nüüd soovib Tartu linnavalitsus leida ettevõtte, mis ehitaks sinna ujula ja veekeskuse.
Lõunakeskuse taga, vasakut kätt jääva uue koolimaja ja Tartu teaduspargi vahel asuv Riia 195 kinnistu oli esialgu mõeldud teaduspargi laiendamiseks. Nüüd soovib Tartu linnavalitsus leida ettevõtte, mis ehitaks sinna ujula ja veekeskuse. Foto: Margus Ansu

Hoolimata mullusest ebaõnnestumisest pole Tartu linnavalitsus loobunud kavast saada ülikoolilinna väga ülerahvastatud veekeskuse kõrvale teinegi ujula ja veekeskus. Vähemalt üks huviline-rajaja on olemas.

Ujula ja veekeskuse rajamiseks hoonestusõiguse seadmiseks tahab linnavalitsus enampakkumisele panna Lõunakeskuse ja Tartu teaduspargi vahel linnale kuuluva 24 044-ruutmeetrise hoonestamata kinnistu Riia 195.  

Kui kesklinnas asuv linna veekeskus võtab enda alla ligi 4200 ruutmeetrit, siis Riia 195 kinnistule kavandatava ujula ning veekeskuse ehitusalune pind peaks olema vähemalt 5000 ruutmeetrit. Lisaks võib kinnistule ehitada veel ühe kuni 3500-ruutmeetrit enda alla võtva hoone.

«Uus ujula ja veekeskus võiksid olla pisut suuremad kui Aura,» märkis Tartu abilinnapea Reno Laidre. Tulevase sihtrühma, koolilaste peale mõeldes tahab linnavalitsus uude ujulasse väiksemalt, vähemalt üht 25-meetrist kaheksa ujumisrajaga basseini, mille sügavus langusega on 120–190 sentimeetrit.

Läinud aastal otsis linnavalitsus Annelinna Ihaste tee 9 kinnistule ujula rajajat, kuid see konkurss luhtus. Kas Riia 195 kinnistule ujula ja veekeskuse rajamisest huvitatud ettevõtteid on, kas näiteks naabruses tegutseva Lõunakeskuse emafirma Astri Grupp on asjast huvitatud?

«Jah, meil on soov sinna ujula ja veekeskus ehitada,» vastas Astri Grupi arendusjuht Jaan Lott. «See on loogiline jätk, seal on nüüd näiteks ka hotell ning uus koolimaja, ujula ja veekeskus toetaks Lõunakeskuse ökosüsteemi.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles