Kooliaasta algus toob Tartusse uue linnaliini

Tartu Postimees
Copy
Tartu linnaliinibussid.
Tartu linnaliinibussid. Foto: Kristjan Teedema

1. septembril muutuvad mitme Tartu bussiliini sõidugraafikud. Tööpäeviti hakkab sõitma buss number 5, mis viib lapsed Annelinna koolidesse. Uute bussigraafikute teatmik jõuab müüki eeloleval nädalavahetusel. 

Rahva soovile tuldi vastu ning mõlemad ringliinid number 9 ja 9A sõidavad alates 1. septembrist ka nädalavahetustel. Graafikud on liinidel 9 ja 9A nädalavahetustel samad, mis tööpäevadel. 1. septembrist alates lisatakse bussiliinile number 9 argipäeviti juurde üks varahommikune väljumine kell 5.25 Nõlvaku peatusest. Nädalavahetustel on liinil number 9 esimene väljumine Nõlvakust kell 7.10 ja 9A esimene väljumine E-Kaubamaja peatusest kell 7.03. 

Septembrikuust hakkab tööpäeviti sõitma ka buss number 5, millega saavad Ihaste linnaosas elavad lapsed sõita Annelinnas asuvatesse koolidesse ning Turu ja Luha tänaval asuvatesse spordihoonetesse. Kaunase puiestee, Jaama ja Anne tänava piirkonna elanikud saavad selle bussiga sõita avaturu lähistel asuvasse Turu bussipeatusesse. 

Lisaks sõitjate soovidele arvestati muudatuste tegemisel sedagi, et bussid püsiksid paremini graafikus. Nii muutuvad väljumiste ajad bussidel number 11 ja 12, millel oli tegemist sõidugraafikus püsimisega. 

Liinidel number 6 ja 10 korrigeeritakse vaid mõnedest peatustest väljumise aegu ning liinidel number 7 ja 8 muudetakse hommikusi ja õhtuseid väljumisi. 

Liini number 2 bussid ei hakka enam reede ja laupäeva öösel sõitma Lõunakeskuseni, vaid lõpetavad Tehnoloogiainstituudi peatuses. 

Täpsemalt saab muudatusi vaadata http://tartu.peatus.ee/#city 

Uued sõidugraafikute teatmikud saabuvad müügile sel nädalavahetusel. Neid saab osta R-kioskitest ja raekoja esimese korrusel asuvast infokeskusest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles