Tartu esindus tutvustas kultuuripealinna ideed pea kaks tundi

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kultuuriministeeriumi uksest astusid välja Mariann Raisma (vasakult), Nastja Pertsjonok, Triin Pikk, Berk Vaher, Erni Kask, Urmas Klaas, Kalle Paas, Kadri Laube, Anneli Saro ja Jakob Päll, kes olid äsja lõpetanud rahvusvahelisele eksperdikomisjonile Tartu 2024 taotluse esitlemise.
Kultuuriministeeriumi uksest astusid välja Mariann Raisma (vasakult), Nastja Pertsjonok, Triin Pikk, Berk Vaher, Erni Kask, Urmas Klaas, Kalle Paas, Kadri Laube, Anneli Saro ja Jakob Päll, kes olid äsja lõpetanud rahvusvahelisele eksperdikomisjonile Tartu 2024 taotluse esitlemise. Foto: Raimu Hanson

Kümme tartlast ja lõunaeestlast eesotsas linnapea Urmas Klaasi ja Tartu 2024 vastutava projektijuhi Erni Kasega astusid äsja välja kultuuriministeeriumist, kus nad olid peaaegu kaks tundi esitlenud rahvusvahelisele eksperdikomisjonile ehk žüriile kultuuripealinnaks saamise taotlust. Nad oli elevil ja naeratasid. «Otsus on žürii kätes,» ütles linnapea.

Urmas Klaasi sõnul on taotlust ehk kandidatuuriraamatut ja programmi ette valmistanud inimesed teinud kõik võimaliku, et Tartu võiks olla 2024. aasta Euroopa kultuuripealinn. «Nad on kõik Tartust ja Lõuna-Eestist, kõik on tehtud oma inimestega, külalisesinejateta,» lisas ta. «Arutelu žüriiga oli väga tihe, žürii liikmed esitasid palju küsimusi ja said ka vastused. Need peaaegu kaks tundi möödusid väga intensiivselt.»

Linnapea sõnul oli ka neid küsimusi, mis pani vastajaid proovile.

Klaasi ja Kase kõrval olid rahvusvahelise eksperdikomisjoni ees Tartu 2024 taotluse esitlemisel Mariann Raisma, Nastja Pertsjonok, Triin Pikk, Berk Vaher, Kalle Paas, Kadri Laube, Anneli Saro ja Jakob Päll.

Tartu 2024 projektijuht Kalle Paas ütles, et on uhke kõigi nende inimeste üle, kes esindasid komisjoni ees eri valdkondi ning mitte ainult Tartu linna, vaid ka Lõuna-Eestit. «Tugev tiimitunne on midagi enneolematut, see andis mulle elu ühe ägedaima kogemuse. Sellist head koostegemise tunnet ja rõõmu äratehtust on elus rohkem vaja,» lisas ta.

Enne komisjoni ette astumist olid nad spordimeeskonna moodi õlg õla kõrval ennast ringi võtnud. «Läksime saali tundega, et ükskõik, mida meilt küsitakse, saame hea vastuse anda,» lausus Paas.

Narva 2024 esitles oma taotlust täna hommikul. Rahvusvaheline žürii annab teada otsuse, kas Euroopa kultuuripealinnaks saab Tartu või Narva, täna kavakohaselt kell 16 algaval pressikonverentsil, millest otseülekannet saab vaadata Tartu Postimehe veebilehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles