Tartu mänguväljakul ähvardas üks laps teist noaga (6)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Tartu Mart Reiniku kooli hoov, 23. august 2018.
Tartu Mart Reiniku kooli hoov, 23. august 2018. Foto: Laila Kaasik/Tartu Postimees/Scanpix

Tartu Mart Reiniku kooli juures asuval mänguplatsil ähvardas neljapäeval üks laps teist noaga. Ühe tartlase sõnul on mänguväljak kui kohalik Metsik Lääs, kuhu lapsi saata ei tasu.

Facebooki grupis Märgatud24 Tartus kirjutati neljapäeval aset leidnud juhtumist, kus üks laps teist noaga ähvardas.

Tartu noorsoopolitseinik Veronika Kivilaid kinnitas Elu24-le, et neile laekus teade toimuva kohta neljapäeva õhtul veidi enne kella 19. «Tähelepanelik linlane teatas häirekeskusele, et Tartus Vanemuise tänava mänguplatsil ähvardas üks poiss taskunoaga teist.»

Juhtunust operatiivtöötajaid teavitanud inimene sekkus ise noorte tegevusse, pidas taskunoaga vehkinud poisi kinni ning andis üle kohale saabunud politseinikele. «Õnneks keegi vahejuhtumis viga ei saanud,» ütles Kivilaid.

Politsei vestles mõlema poisiga, võttis noa ära ning andis seejärel lapsed üle vanematele. Juhtunu üksikasjade selgitamisega ja noortevahelise tüli lahendamisega tegeleb Kivilaiu sõnul edasi noorsoopolitsei.

Tartlane: mänguplats pole turvaline

Just nagu mitmed varasemadki kuritegelikud seigad, toimus juhtunu tänavu suve alguses Mart Reiniku kooli juures avatud mänguplatsil.

Tartu Mart Reiniku kooli uue õueala avamine.
Tartu Mart Reiniku kooli uue õueala avamine. Foto: Sille Annuk/Postimees/Scanpix Baltics

«Tartu Mart Reiniku kooli juurde tehtud mänguplats pole lastele ilmselt just turvaline koht mängimiseks,» muretses juhtumist Facebooki kirjutanud tartlane.

«Küll peavad lapsed seal kaklusi, kus viiakse kiirabiga keegi ära, eile vehiti noaga, kus pidi sekkuma lapsevanem, kes kutsus politsei. Lisaks ropendatakse ja tehakse nurga taga suitsu. Kui midagi ütlema minna, saadetakse sinna samusesse. Mis toimub?»

Noorsoopolitseinik Veronika Kivilaid kinnitas küll, et mänguplatsil on aeg-ajalt korrarikkumisi ette tulnud, aga silmatorkavalt kriminaalne see koht siiski pole. «Eilne vahejuhtum on pigem erandlik ning taolisi olukordi laste vahel sageli siiski ette ei tule. Ka ei joonistu see konkreetne mänguväljak kuidagi teravamalt teiste Tartu linna omade seast välja,» ütles Kivilaid Elu24-le.

Kivilaid nentis, et aeg-ajalt antakse politseile teada mänguväljakul aset leidnud juhtumitest, näiteks valju muusika laskmisest. «Ka on tulnud tähelepanekuid selle kohta, et lapsed liiga hoogsalt omavahel jagelevad või müravad. Samuti sellest kui mõni inimene mänguplatsi juures alkoholi tarvitab või keegi mänguplatsi inventari lõhub.»

Politsei tänas kõiki tähelepanekute eest ning kiitis ka neljapäeval poiste jagelusse sekkunud linlast.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles