Puhja kooli remonti häiris kümne aasta tagune praak

Tartu Postimees
Copy
Puhja koolis tehakse remonti.
Puhja koolis tehakse remonti. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kümne aasta jooksul juba teist korda põhjalikku remonti läinud Puhja koolis on tööde korraldusega olnud probleeme: kord olid hanke pakkumused eelarvest suuremad, kord segas haldusreform. Ent selle aasta alguses kinnitas Elva vallavalitsus ehitusettevõtte Energia ja Ehitus pakkumuse edukaks ja tööd võisid alata. Nüüdki on ilmnenud mitmeid probleeme, mis koolimajas tehtavat remonti häirisid. 

Elva valla kodulehel on teade, milles nimetatakse nüüd ilmnenud kümneaastataguse remondi vigu.

Suurimad möödalaskmised projektis on seotud nõrkvoolusüsteemidega, mis ei vastanud nõuetele ning vajasid uuesti projekteerimist. Peale selle tuli projekti täiendada juurdeehitatava aatriumi konstruktiivsete lahenduste osas. Praeguseks on projektimuudatused tehtud ja ehitaja saab töid jätkata.  

Praeguse ehituse käigus on avastatud ka hulgaliselt ehitusvigu kümne aasta taguses fassaadisoojustuses. Paljudesse kohtadesse on fassaadikrohvi paigaldatud ilma armatuurvõrguta. Akende vahepostide sisse on jäetud vanade akende raamid, mida ei ole soojustatud ning mis  on kohati ka mädanenud.

Väiksemad probleemkohad lahendatakse ehituse käigus, kuid laiaulatuslikud parandused nõuaksid kogu fassaadi avamist ning uuesti katmist. Seda praegune projekt ei käsitle ning neid töid ei võimalda teha ka eelarve. 

Hoolimata arvukatest projektivigadest, mis on tekitanud ehitustegevuses viivitusi, on vallajuhtide sõnul ehitaja siiski optimistlik. Ehitaja on lubanud, et hoone valmib  tähtajaks, selle aasta lõpuks, eeldusel, et ebameeldivaid üllatusi enam ei ilmne. 

Sihtasutus Innove eraldas Puhja kooli ajakohastamiseks ligi 840 000 eurot ning enne haldusreformi kavatses Puhja vald sellesse töösse panustada 880 000 eurot laenuraha. Hanke lõpphinnaks tuli kavandatud 1,7 miljoni euro asemel aga 2,1 miljonit eurot. Vald püüdis hinda soodsamaks rääkida ning lõpuks võitis riigihanke OÜ Energia ja Ehitus 1 617 800-eurone pakkumus.

Ehitustööde lõpptähtaeg on 31. detsember.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles