Algas Tartu Teerajajate allee järgmiste jalajälgede rahvahääletus

Copy
Tartu Teerajajate allee asub Tasku keskuse juures ja on alates aastast 2010 aina pikenenud.
Tartu Teerajajate allee asub Tasku keskuse juures ja on alates aastast 2010 aina pikenenud. Foto: Laila Kaasik

Tartu Teerajajate allee žürii valis 36 esitatud kandidaadi seast välja ühe teerajaja ja viis kandidaati rahvahääletusele. Hääletusele üles seatud kandidaadid on vaimulikust õppejõud ja tõlkija Kalle Kasemaa, Tartu rahvaülikooli asutaja Maire Breede, lauluõpetaja Külliki Levin, lastearst, emeriitprofessor Tiina Talvik ning sTARTUp Day idee autor ja ellukutsuja Andres Kuusik.

Viimane päev hääletada on 20. august, hääli kogutakse Tartu Postimehe ja Tasku keskuse veebilehel. Nii žürii koosolekul välja valitud kui ka rahvahääletusel valituks osutunud teerajajad avalikustatakse uute jälgede avamise päeval septembri keskpaigas.

Tartu Teerajajate allee sai alguse 2010. aastal Tasku keskust pidava Estiko Grupi eestvedamisel. Pronksi valatud jalajälgedega tunnustatakse neid, kes on Tartuga tihedalt seotud ning on saatnud korda silmapaistva teo või andnud märkimisväärse panuse Tartu linna või maakonna arengusse.

Senised jalajälgedega jäädvustamiseks väljavalitud teerajajad on Tartu Vaim, Andres Metspalu, Herta Elviste, Hannes Kaljujärv, Andrei Sõritsa, Jaan Kirsipuu, Hillar Palamets, Tiiu Sild, Tanel Laisaar, Marget Savisaar, Tiia Toomet, Rutt Hinrikus, Mart Noorma, Ülo Niinemets, Sirje Eomõis, Evald Rooma, Aivar Tommingas, Joel Luhamets, Rasmus Mägi, Mika Keränen, Janika Mölder, Mati Karmin, Andres Dvinjaninov ja Peeter Volkonski.

Mullu lisandusid kahe teatrimehe - Andres Dvinjaninovi (pildil) ja Peeter Volkonski pronksist jalajäljed.
Mullu lisandusid kahe teatrimehe - Andres Dvinjaninovi (pildil) ja Peeter Volkonski pronksist jalajäljed. Foto: Laila Kaasik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles