Põlvamaal sõitis kraavi kütuseveok

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil päästeauto.
Pildil päästeauto. Foto: Peeter Langovits

Teisipäeva hommikul kella 10 paiku sõitis Põlvamaal Laheda vallas kraavi bensiini ning diislikütust vedanud veoauto. Tsisternist lekkis bensiini.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik ütles 20. detsembri hommikul, et auto on kraavis kummuli. Päästjad said väljakutse kell 10.14 ja jõudsid sündmuskohale 10.30 paiku. Praegu püüavad nad takistada kütuse pinnasesse imbumist, et hoida ära võimalikku keskkonnareostust.

Bensiini on lekkinud tsisternist välja umbes paarkümmend liitrit. Päästjad piirasid pinnasereostuse leviku, ümbritsedes välja voolanud kütuse pinnasevalliga. Kütus kaeti ka vahuga, et kõrvaldada süttimisoht.

Kiik lisas, et firma on juba tellinud Tallinnast veoki, et kummuli paiskunud tsisternveokist kütus ümber pumbata. Arvatavalt jääb Ridali-Erastvere maantee mitmeks tunniks autoliiklusele suletuks.

Veoautot juhtinud mees õnnetuses vigastada ei saanud.

Hiljem tõmmati veok puksiirauto vintsiga ratastele ning  kütus pumbati ümber omanikfirma poolt saadetud teise tsisternauto mahutitesse.

Mahavalgunud kütus kaeti vedelikku imava absorbentainega. Reostuse kõrvaldamisega hakkas tegelema tsisternauto omanik ning keskkonnakahjude hindamiseks tulid kohale keskkonnainspektorid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles