Lukas toob järgmise ministeeriumi esinduse Tartusse (6)

Vilja Kohler
, ajakirjanik
Copy
Pepleri 23 majas, legendaarses ühiselamus, alustab septembris tööd kultuuriministeeriumi Tartu esindus.
Pepleri 23 majas, legendaarses ühiselamus, alustab septembris tööd kultuuriministeeriumi Tartu esindus. Foto: Seleri Tidor

Haridusministrina haridus- ja teadusministeeriumi Tartusse toonud Tõnis Lukas on nüüd kultuuriminister ja peagi saab kultuuriministeerium Tartus Pepleri tänaval endises ühiselamus esinduse, kus ministeeriumi töötajatel on ülikoolilinnas viibides võimalik tööd teha.

Kultuuriminister Tõnis Lukas rääkis ERRile, et esinduse uksed ei hakka kogu aeg lahti olema ning uusi inimesi Tartu esinduse jaoks tööle ei võeta.

Vajalik koht ka ministrile

See koht on vajalik sellepärast, et Tartus ja Lõuna-Eestis on palju kultuuriasutusi ja inimesi ning kollektiive, kelle teemadega tuleb ka tegeleda, ja nad ei pea alati Tallinnasse sõitma, et nõu pidada või oma lugu või ettepanekud ära rääkida, selgitas Lukas.

«Ja kuna Tartus peatuvad küllalt tihti ka kultuuriministeeriumi töötajad, siis saavad nemadki seal ajutise tööpinna,» ütles ta. «Tõenäoliselt ühel päeval nädalas olen mina ka seal.»

Minister lisas, et tema nõunikud hakkavad Tartu esinduses vahetustega olema ja seal peatuvad ka kultuuriministeeriumi teised töötajad, kes on parasjagu ülikoolilinnas ja vajavad töökohta või tehnilist peatust või teevad aega parajaks näiteks rongi või bussi peale minekuks.

Kultuuriministeeriumi kommunikatsiooniosakonna juhataja Meelis Kompus täpsustas, et esinduse suurus on umbes 60 ruutmeetrit ja see asub aadressil Pepleri 23. Tartlased ning Tartu ülikoolis tudeerinud inimesed teavad seda maja kui ajaloolaste endist ühikat. Nüüd on seal juba aastaid korterelamu, sest Tartu ülikool müüs hoone maha.

Septembriks valmis

Kui palju esinduse pidamine ministeeriumile maksma läheb, ei ole veel teada. «Hinda veel öelda ei saa, sest leping pole allkirjastatud, kuid loodame sellega ühele poole saada sel nädalal. Hind on vastav Tartu turuhinnale,» lausus Kompus.

Ta lisas, et esinduse töökeskkond peaks olema nõuetekohaselt sisustatud nii, et septembri alguses saavad teenistujad seal vajaduse korral vastavalt paindliku töökoha põhimõtetele oma ülesandeid täita.

Haridus- ja teadusministeerium töötab Tartus Munga tänaval vanas pangahoones 2001. aasta 1. juulist. Ministeeriumi kolimise algatas toonane minister, tartlane Tõnis Lukas. TPM

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles