Eesti hiphopi lipulaevad kogunevad jälle Elvas

Ketrin Mehine
, suvereporter
Copy
Genka esines hiphopifestivalil eelmisel aastal ja ka tänavu astub ta sel Elvas peetaval üritusel lavale.
 
Genka esines hiphopifestivalil eelmisel aastal ja ka tänavu astub ta sel Elvas peetaval üritusel lavale.  Foto: Konstantin Sednev

Täna õhtul võtavad hiphopisõbrad taas kohad sisse Elva külje all Tartumaa tervisespordikeskuses. Juba 13. aastat peetavale festivalile on seekord oodata üle 30 artisti Eesti eri nurkadest.

Kodumaistest hiphopi lipulaevadest saab laval näha ja kuulda näiteks Genkat, Cool D-d, Suurt Papat, Beebilõusta, nublut, 5miinust ja Bad Arti.

Laupäeva õhtul lavale astuv Genka on festivali üks pikaaegsemaid esinejaid ja ka ürituse üks eestvedaja.

Rohkem omanäolisust

Genka rääkis, et Eesti hiphopimaailmas on kõik omavahel enam-vähem tuttavad ning korraldajana on tal teada artistide eelistused ja tahtmised, kuigi midagi erilist ei ole talle neis silma hakanud. «Näiteks Tommy Cash sai ühel aastal oma Jim Morrisoni pildi, aga muud ekstravagantset pole olnud,» ütles ta.

Täna õhtul esineva Cool D arvates on hiphopifestival väga vajalik, kuna sinna tulevad kokku kõik need muusikahuvilised, kes sellist stiili kuulavad, ning suures osas on seal kohal ka praegu tuntud ja tegutsevad artistid. Cool D lisas, et Eesti hiphopis on näha palju huvitavaid tegijaid, aga natuke jääb puudu omanäolisusest.

«Võiks olla rohkem suurest massist eristuvaid esinejaid, tavaliselt saadab selliseid ka edu. Hea näide on siinkohal Tommy Cash,» ütles ta.

Hiphopipidu ​alustab reedel kell 17.30 OffShore ja ööl vastu pühapäeva kell üks paneb sellele punkti nublu.

Nädalavahetusel saavad end Eesti räpimaastikul proovile panna ka veel avastamata tähed, nimelt on huvilistel võimalus oma räppimisoskusi näidata avatud mikrofoni ees.

Igal aastal midagi uut

Festivali üks peakorraldajaid Maido Möls märkis, et nad tahavad üritust igal aastal aina paremaks teha ja võtavad alati kuulda ka publiku arvamusi. Tänavustest uuendustest tõi ta esile näiteks biolagunevate nõude ja korduskasutatavate panditopside kasutamise, mille pant on üks euro, ka pole festivalil enam plastist joogikõrsi.

Lisaks muusikale on festivalil võimalus nautida etteasteid ​Comedy Estonia koomikutelt eesotsas Sander Õigusega. Ei puudu ka sportlik mõõduvõtt: laupäeva pärastlõunal toimuvad iga-aastane tänavakorvpalliturniir ja tantsuvõistlus.

Hiphopipidu alustab reedel kell 17.30 OffShore ja ööl vastu pühapäeva kell üks paneb sellele punkti nublu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles