Galerii ja video: Tammelinna kodukohvikutes saab lisaks kõhutäiele ka aja peale kruve puidu sisse keerata

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Sel nädalavahetusel on Tartu olnud heade maitsete meelevallas. Nimelt kulmineerub Tartu toidu- ja veinifestivalil täna Tammelinna kodukohvikute päevaga, kus lisaks kõhutäiele saavad kohvikulised panna proovile ka enda oskused tööriistade käsitsemisel.

Vennad Lasse ja Klaus alustasid koos oma isa Risto Mitiga Tammelinna kohvikute päeva Meeste Garaaži ja Spark Makerlabi ühiskohvikus käiguga.

Seejuures ei huvitanud poisse lettidel lebavad vahvlid ja kringlid, vaid esimese peatuse tegid mad kruvikeeramise võistluse stendi juures. Kolmeaastasel Klausil aitas kruvi plangu sisse keerata isa, kuid viieaastane Lasse kruvis akutrelliga kruvisid iseseisvalt imestamisväärse osavusega.

«Mul on parasjagu remont käsil ja poisid on ka seal juures toimetamas, trellil on kogu aeg aku tühi,» selgitas isa. Pärast kruvikohviku külastust plaanisid Lasse, Klaus ja tema isa veel paar kohvikut läbi käia, kuid kõigis täna avatud 36 kohvikus käiku nad enesele eesmärgiks ei seadnud.

Elva tänaval töötas sel korral ka esimest aastat Efka Cafe, mille väravas tervitas möödujaid kloun Sergei. Aiast kostis Vello Orumetsa hääletämbriga äravahetamiseni sarnane mehehääl, kes laulis Orumetsa repertuaari kuulunud pala «Hüvasti, Maria».

Lisaks mahlajookidele ja elavale muusikale, võis huviline Efka Cafe eest omale soovi korral soetada sõiduauto Ford Mustang. Koogilõigu eest pidid külastajad maksma 1-2 eurot, Mustangi eest soovis peremees saada ikkagi üle 5000 euro.

Ööbiku tänaval tervitas kohvikupäeva külastajaid Räime Reeda kohvik, kus peremees Juhan Ojamaa sehkendas kolme suitsuahju ja ühe grilli kallal. «Need kaks on mul enda omad, aga ühe ahju laenasin naabrimehe käest,» sõnas ta.

Kohvikute päeval osales Räime Reeda kohvik esimest korda. Rääbist, mida suitsuahju panna, oli peremees varunud 60 kilo. «Keegi ilma ei tohiks jääda ja hoiame kohviku nii kaua lahti, et kõik ikka päeva lõpuks ka otsa saab,» sõnas Räime Reeda kohviku peremees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles