Tartu ülikooli Delta keskuse ettevõtlusmajas peetakse sarikapidu

Tartu Postimees
Copy
Delta keskus üha kerkib.
Delta keskus üha kerkib. Foto: Seleri Tidor

Neljapäeval, 1. augustil kell 15 peetakse Narva maantee äärde kerkiva Tartu ülikooli uue ettevõtlusmaja sarikapidu.

Tartu kesklinna Emajõe kaldale ehitatav Delta keskus koosneb õppe- ja teadushoonest ning ettevõtlusmajast. Õppe- ja teadushoone antakse kavakohaselt ülikoolile üle selle aasta lõpuks ja ettevõtlusmaja jaanuaris. Uue aasta alguses saavad õppe- ja teadushoonesse kolida arvutiteaduse instituut, matemaatika ja statistika instituut, majandusteaduskond, ettevõtlus- ja innovatsioonikeskus ning osa tehnoloogiainstituudi laboreid. 

Delta keskuse ettevõtlusmaja on viiekorruseline ärihoone, kuhu tuleb ligikaudu 3500 ruutmeetrit rendipinda. Selle eesmärk on tuua õppe- ja teadustööga haakuv teaduspõhine ettevõtlus ülikoolile võimalikult lähedale ning avada võimalused mitmekesiseks koostööks. Ettevõtlusmajja kolivad masinõppe ja andmeteaduse kompetentsikeskus Stacc, Cybernetica, SEB pank, statistikaamet, Swedbank, Euroopa kosmoseagentuuri äriinkubaator ja Tartu teaduspark.

Tartu ülikooli arendusprorektori Erik Puura sõnul luuakse Delta hoonestusse keskkond, kus kohtuvad teadlased, õppejõud, üliõpilased, ettevõtjad ning ettevõtete loomise ja arengu toetajad.

«Teadusmahukate ettevõtete paiknemine ülikooliga kokku kasvanult paneb uued ideed kiiresti liikuma,» usub Puura.

Kogu Delta keskuse on projekteerinud arhitektuuribüroo Arhitekt11. Nii õppe- kui ka ettevõtlushoone ehitavad ehitusfirma Rand ja Tuulberg ning Ehitustrust. Ettevõtlusmaja ehitust rahastab Tartu ülikool. Ülikooli kinnisvaraosakonna juhataja Heiki Pageli kinnitusel on ehitus siiani kulgenud plaanipäraselt ja püsinud graafikus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles