Raamat valmis rõõmuga

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormi Kevvai, «Kiikshobu. Kogupere 
luulelugemik»
Tormi Kevvai, «Kiikshobu. Kogupere luulelugemik» Foto: Repro

Kui diplomeeritud kloun ja Tartu Ülikooli inglise keele magistrant Tormi Kevvai esitles suuresti kaastudengitest koosneva kuulajaskonna ees oma debüütraamatut «Kiikshobu», sai ta mitu tunnustavat aplausi. Kuulajate näod muhelesid, kuigi teos kuulub lastekirjanduse hulka. Raamat on valminud mõnuga.

Nagu teose pealkirjastki paistab, meeldib autorile kalambuuritseda. Et sõnade ja mõtetega saab mõnusasti ja lastele mõistetavalt mõngida, on mõnedki sõnataidurid ammu tõestanud.

Niisiis ei ole Kevvai selle valla valitseja, vaid on alles uustulnuk. Tema debüüt toob aga kaante vahel kaasa lisaks värsketele, punnitamisest vabadele, puhtast mängulustist sündinud värssidele ka mõned samas raamatus avaldatud luuletuste viisistused – CD 12 lauluga. Need on ta ise teinud. Nagu ka illustratsioonid.

Andeka autori esikraamatu hiilgust kipub varjutama kirjastuse lohakas viimistlustöö. Napib komasid ja pisut ka jutumärke. Luuletamise, joonistamise ja viisistamise rõõm käib sellest siiski kõrgelt üle.

Raamat
Tormi Kevvai, «Kiikshobu. Kogupere
luulelugemik», kirjastanud Elmatar, 2011, 80 lk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles