Foto sündmuspaigalt: kohalikele tuli Elva tapatöö suure šokina

Kaspar Koort
, ajakirjanik
Copy
Sündmuspaik Urva tänaval.
Sündmuspaik Urva tänaval. Foto: Sille Annuk

Elvas Urva tänaval asuvast eramajast leiti neljapäeva õhtupoolikul hinge vaakuv vägivalla tundemärkidega 87-aastane naine. Meedikud pingutasid, et naist elustada, kuid paraku ei andnud see enam tulemust. Politsei pidas kohapeal kuriteos kahtlustatavana kinni tapetu lähedase, 65-aastase mehe, kes oli ise häirekeskusesse helistanud ja teatanud tervisekahjustusi saanud inimesest.

Täna pärastlõunal oli suurest Enicsi elektroonikatehasest sisuliselt kiviviske kaugusel asuval Urva tänaval vaikne ning sündmuspaigal andis tragöödiast tunnistust vaid kinni pitseeritud maja välisuks.

Foto: Sille Annuk

Tänaval kohatud inimesed jäid tapatööst rääkides kidakeelseks, kuid kõik tunnistasid, et tegemist on suure šokiga, kuna varasemast pole teada, et seal majas oleks olnud näiteks suuri joominguid või vägivallatsemist. Ka Elva valla sotsiaal- ja terviseosakonna juhataja Milvi Sepp ütles, et kõnealuse perekonnaga pole neil kokkupuuteid olnud.

«Mind nad igal juhul ei seganud,» kinnitas üks läheduses elav inimene. «Mees käis ikka koeraga jalutamas ... Ei tea, mis seal oli.»

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Kauri Sinkeviciuse kinnitusel elas kahtlusalune tapetuga ühe katuse all. Tapetud naine oli olnud kahtlusaluse endise elukaaslase ema. Tapmises kahtlustatavat meest ei ole varem kriminaalkorras karistatud, küll on ta kohalikule piirkonnapolitseile varasemast teada alkoholiprobleemi tõttu.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Argo Turba ütles, et kuriteo motiiv ja muud üksikasjad on veel selgitamisel, kuid ta andis mõista, et vägijookidel oli tragöödias oma roll, kui märkis, et politseitöös näevad nad tihti, et konfliktid võivad viia raskema vägivallani sagedamini siis, kui üks osapool on alkoholi kuritarvitanud.

Kuriteos kahtlustatav mees peeti sündmuskohal kinni ja viidi esialgu kainenema. Täna andis Tartu maakohus loa mehe kuriteos kahtlustatavana vähemalt kaheks kuuks vahi alla võtta.

Politsei alustas raske kuriteo üksikasjade selgitamiseks kriminaalmenetluse tapmist käsitleva paragrahvi alusel. Kohus võib sellise teo eest karistada kuni 15-aastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles