Galerii: Vanemuise sümfooniaorkester mängis Kassitoomel tuhandetele muusikasõpradele

Tartu Postimees
Copy

Pühapäeva õhtul andis Kassitoomel tasuta kontserdi Vanemuise sümfooniaorkester. Teoks sai Tartu aasta võimsaim klassikalise muusika vabaõhukontsert. Vanemuise sümfooniaorkestri esituses kõlas seal mitmete tuntud heliloojate looming. Põhirõhk oli kontserdil just orkestrimuusikal.

Ürituse korraldamiseks saadi inspiratsiooni kontsertidest, mis leidsid aset 20. sajandi esimesel veerandil teatrihooaegade vahel ja mida tollal nimetati aiakontsertideks. Traditsiooni taaselustas endine Vanemuise teatri juht Paavo Nõgene 2011. aastal ning sellest peale pole vahele jäänud ükski suvi.

Orkestrit juhatas Vanemuise muusikajuht ja peadirigent Paul Mägi, konfereeris Hannes Kaljujärv. Solistidena astusid lavale sopran Anna Denisova Peterburi Maria teatrist ning Linda-Anette Verte ja Laura Miilius Vanemuisest.

Selle aasta kontserdi läbiv teema oli tantsud ooperis. Kontserdi kavva oli valitud Pjotr Tšaikovski, Amilcare Ponchielli, Charles Gounod’, Giuseppe Verdi, Vincenzo Bellini, Aleksander Borodini ja Hans Christian Lumbye looming. Nagu eelmisel aastal, salvestas ka tänavuse kontserdi Eesti rahvusringhääling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles