Tartus algasid rahvusvahelised indiaca-avõistlused

Tartu Postimees
Copy

Tartu ülikooli sporidhoones toimuvad 27.–31. juulil indiaca maailmakarikavõistlused. Ülikoolilinna saabus võistlema 47 võistkonda seitsmest riigist, nende seas 12 Eesti võistkonda.

Võistlused algasid täna alagrupimängudega, teisipäeval toimuvad poolfinaalid ja kolmapäeval selgitatakse finaalides välja parimad indiaca-klubid. Mänge on võimalik vaadata tasuta kella 9–18 vahel.

Indiaca-liidu esimees Maarika Jaguson ütles, et tavaliselt võistlevad aktiivselt viis riiki: Eesti, Saksamaa, Jaapan, Luksemburg ja Šveits. Seekordsel klubidevahelisel võistlusel Tartus osalevad veel Belgia ja Poola võistkonnad.

Ülemaailmseid indiaca-võistlusi võõrustab Tartu kolmandat korda. Esimesed indiaca maailmameistrivõistlused toimusid Tartus 2001. aastal.

Tartu Telia indiaca-klubi treener Andrus Novoseltsev rääkis, et eestlased on sel alal pea alati finaali jõudnud, kuid medalite arvult ja tulemustelt edestab Saksamaa Eestit. Novoseltsevi sõnul sihivad kõik Eesti klubid kõikides kategooriates vähemalt finaalmängu ja sealt edasi esimest kohta.

Indiaca on spordiala, mis sarnaneb võrkpalliga ja on pärit Lõuna-Ameerikast. Euroopasse jõudis see 1936. ja Eestisse 1996. aastal.

Mängimisel kasutatakse spetsiaalset sulgedega varustatud indiaca-palli. Igas meeskonnas on 10 mängijat, kellest väljakul on korraga viis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles