RKAS asub põlema pistetud mälestist müügikorda seadma

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Päästjad said Toomel Liivi 5 maja põlengule kiiresti jaole, seega suurt kahju punane kukk teha ei jõudnud, kuid maja fassaad on tükati söestunud ning kustutuse käigus said vee- ja kuumakahjustusi ka teine korrus ja katus.
Päästjad said Toomel Liivi 5 maja põlengule kiiresti jaole, seega suurt kahju punane kukk teha ei jõudnud, kuid maja fassaad on tükati söestunud ning kustutuse käigus said vee- ja kuumakahjustusi ka teine korrus ja katus. Foto: Sille Annuk

Häirekeskus sai pühapäeval, 7. juulil teate, et Tartus Toomemäel Liivi 5 majas on puhkenud tulekahju. Leegid noolisid maja välisseina ja katuse alt tõusnud toss täitis terve Toomemäe. Päästeameti eksperdid selgitasid välja, et maja oli süüdatud väljastpoolt. Politsei algatas ses asjas ka kriminaaluurimise. Et uurimine on algusjärgus, ei soovi politsei ega ka prokuratuuri esindajad täpsemaid tagamaid veel avalikustada.

Tegemist on viimased kuus aastat tühjana seisnud hoonega, mis kuulub Riigi Kinnisvara ASile (RKAS) ning on ühtlasi kultuurimälestisena riikliku kaitse all. «Tulekahjus kannatada saanud hoone katus parandatakse, et vett sisse ei sajaks, ning hoone ümbrus koristatakse põlengu kustutamisest tekkinud prahist,» vahendas RKASi kommunikatsioonijuht Mariliis Sepper edasist tegevust.

Koostöö linnaga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles