«Ma olen tööl või Metallica kontserdil, mul pole aega peret luua» ehk vaata, millised superfännid Metallica eelpeol käisid

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy

Eile toimus Tartus klubis Rock'n'Roll Metallica ametlik eelpidu, mis tõi kokku pühendunud fänne Austraaliast Soomeni.

Üritusel pakuti näiteks spetsiaalset Metallica õlut, mille on heaks kiitnud bändiliikmed ise ning mida pakutakse ka teistel Euroopas toimuvatel Metallica kontsertide eelpidudel. Neid pidusid korraldav Saksamaalt pärit Christoph Becker rääkis, et bändiliikmed olid õlle loomise juures ise olnud ja maitsnud, mis neile meeldib.

Kõige rohkem armastab Becker oma töö juures tulihingelisi fänne. «Ma pole mitte kunagi varem näinud sellist pühendumust ja armastust. Metallica fännid on nagu perekond!»

Ka paljud Tartusse saabunud fännid olid omavahel tuttavad juba eelmistelt pidudelt. Metallica fännkond on kokkuhoidev kogukond, paljudele on Metallica kontsertidel käimine elu mõte.

Foto: Laila Kaasik

Brian (42) töötab Taanis lasteaiaõpetajana. Mees tuli Tartusse oma 170. Metallica kontserdile. Kui Brian näitas enda üheksat Metallica-teemalist tätoveeringut ja võttis selleks seljast Metallica särgi, tuli särgi alt välja veel ka Metallica maika.

Brian rääkis, et ta on erinevatel kontsertidel kohtunud bändiga seitse korda ja bändi kitarrist Kirk Hammett olla ta tätoveeringuid nähes karjatanud: «Kuradi ilusad tätoveeringud!»

Foto: Laila Kaasik

Milda (29) on pärit Leedust, aga elanud Tartus viimased kuus aastat, sest õpib siin doktorantuuris keeleteadust. Milda räägib perfektset eesti keelt. Metallicat on ta kuulanud viimased 15 aastat. «Ma olin väga suitsiidne teismeline. Metallica päästis mu elu,» ei salga ta öelda. Tartu kontsert on Mildal kolmas kord lemmikbändi esinemas näha, varem on ta neid näinud Vilniuses ja Riias.

Markus (43) tuli oma neljandale Metallica kontserdile Tamperest. Tal on olemas kõik albumid, bändi on ta kuulanud 25 aastat.

Foto: Laila Kaasik

Tuuli (20) sõnul on ta kasvanud karvaste perekonnas. «Metallicale tuleme terve perega: mu isa, ema, väike vend ja vanaema,» ütles ta. Tuuli rääkis, et 2010. aasta Metallica Tallinna kontserdil rokkisid ta vanemad otse lava ees. Kui nad koju jõudsid ja ema riidest lahti võttis, tuli ta rinnahoidja vahelt välja bassimängija Robert Trujillo initsiaalidega medikas. 

Foto: Laila Kaasik

Nicole ja Rebecca on äärmiselt lähedased sõbrad, kes ei kujuta ette, et nad iga päev ei räägiks. Nad elavad Austraalias Adelaide'is üksteisest viie minuti kaugusel ja käisid samas ülikoolis. Kohtusid nad aga Instagramis Metallica fotot kommenteerides. Sealt edasi tulid mitmetunnised telefonikõned ja kohtumised. «Me oleme nii sarnased inimesed! Meil mõlemal on väga keeruline uute inimestega suhelda. Aga Metallica kinkis meile meie sõpruse! Nad kinkisid meile elu! See muusika ütleb mulle, et ma pole oma sitaga üksi,» rääkis Rebecca. Ta näeb täna bändi esinemas 72. korda ja Eesti on 22. riik, kuhu ta Metallica kontserdile on sõitnud.

Nicole lisas, et tänu Metallica kogukonnale teavad nad umbes 70 inimest, kellega üle maailma bändiüritustel kohtuvad. Nicole'i jaoks on Tartu kontsert 42. kord bändi näha.

Foto: Laila Kaasik

Glenn (44) töötab Norras naftaplatvormil. «Ma peaaegu kodus polegi. Kas töötan või käin Metallica kontsertidel. Sellepärast pole mul ka aega, et peret luua,» rääkis ta. Tartu kontsert on Glennile 147. kord iidoleid laval näha.

Olev (36) rääkis, et on Metallica fänn ja mitte ainult, ta pani kontserdikohta ka valgustuse üles. «Sinna toodi 18 rekatäit tehnikat ja 12 rekatäit lava!» rääkis Olev, mida oli kontserdikohas näinud. 

Ürituse haripunkt oli kontserdile vipipääsme loosimine. Selleks tuli kõigepealt osta õlu, mille vastu sai loosipileti. Õnnelikuks osutus Prantsusmaalt pärit Jordi, kes näeb lemmikbändi õhtul laval 25. korda. Igapäevatööna korraldab Jordi Prantsusmaal jõuluturgusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles